10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportItalienii, învinşi la scor

Italienii, învinşi la scor

Olanda – Italia 3-0
Stadion „Wankdorf“
, Berna, spectatori 30.777
Au marcat: Van Nistelrooy ’26, Sneijder ’31, Van Bronckhorst ’79.
Olanda: Van der Sar – Oijer, Boulahrouz (Heitinga ’77), Mathijsen, Van Bronckhorst – Kuyt (Afellay ’81), De Jong, Engelaar, Sneijder – Van der Vaart – Van Nistelrooy (Van Persie ’70). Antrenor: Marco Van Basten.
Italia: Buffon – Panucci, Barzagli, Materazzi (Grosso ’54), Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Gattuso – Camoranesi (Cassano ’75), Toni, Di Natale (Del Piero ’64). Antrenor: Roberto Donadoni.
Cartonaşe galbene: De Jong / Toni, Zambrotta, Gattuso.
Au arbitrat: Peter Frojdfeldt – Stefan Wittberg, Henrik Andren (toţi din Suedia).

Campioana mondială en-titre, Italia, a avut un debut de coşmar la Campionatul European, fiind învinsă cu 3-0 de Olanda, în Grupa C. „Portocala mecanică“ a lui Van Basten a funcţionat perfect şi chiar a avut şansa să câştige mai clar. Italia a început bine meciul, iar defensiva batavilor s-a clătinat serios la o pătrundere a lui Di Natale. La poarta cealaltă, Buffon a prins şutul lui Van Bronckhorst. În minutul 18, Van Nistelrooy a depăşit visătoarea defensivă a „macaronarilor“, l-a driblat şi pe Buffon, acesta l-a dezechilibrat, dar atacantul lui Real Madrid a refuzat să cadă şi să obţină un penalti, preferând să încerce să înscrie, fapt care nu i-a reuşit. Olanda a deschis scorul în minutul 26, când Sneijder a trimis un şut-centrare de pe partea stângă, iar Van Nistelrooy a pus latul şi l-a învins pe Buffon. „Azzurrii“ nici nu au apucat să se dezmeticească, fiind nevoiţi să scoată din nou mingea din plasă în minutul 31, când Olanda a marcat prin Sneijder, în urma unui contraatac de manual.
În repriza a doua, Italia a fost nevoită să atace. Donadoni a continuat însă să ţină în teren doi mijlocaşi la închidere, Gattuso şi Ambrosini, dându-i sarcini defensive şi unui al treilea, Pirlo, şi l-a introdus în teren prea târziu pe Del Piero. Olanda a înscris al treilea gol prin Van Bronckhorst în minutul 79, la o fază la care apărarea Italiei a greşit din nou. În finalul meciului, Afellay a fost la un pas de 4-0, dar şutul său a şters transversala. Italia a semănat mai mult cu o echipă de Liga I de mijlocul clasamentului, decât cu o campioană mondială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS