Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Chivu a dat vina pe oboseală
Cristian Chivu, căpitanul naţionalei României, a declarat că victoria din meciul amical cu Muntenegru este una de moral înainte de Campionatul European şi susţine că evoluţia mai puţin reuşită din prima repriză a fost cauzată de lipsa de prospeţime şi de tensiunea existentă înaintea turneului. „Plecăm la Euro cu un moral bun. N-am făcut o primă repriză strălucită, dar este de înţeles că ne lipseşte un pic prospeţimea. Nu ne-a fost neapărat teamă de accidentări, dar probabil tensiunea dinaintea turneului final şi, mai ales, munca din această săptămână şi-au pus amprenta asupra jocului“, a spus Chivu. Fundaşul legitimat la Inter Milano speră ca, deşi la amicalul cu Muntenegru publicul nu a fost atât de numeros pe cât se aşteptau, la meciurile de la Euro 2008 naţionala României să fie încurajată de mulţi suporteri.

Rădoi rămâne cu picioarele pe pământ
Mijlocaşul la închidere al naţionalei României, Mirel Rădoi, a apreciat că jocul tricolorilor a „scârţâit“ în partida cu Muntenegru, îndemnându-şi coechipierii să-şi păstreze concentrarea pentru confruntările de la Euro, unde vor întâlni adversari mult mai redutabili decât cei de sâmbătă seară. „Îmi e teamă de toate trei adversarele, pentru că nu jucăm cu Azerbaidjan. Important e ca România să facă jocuri foarte bune, la fel ca acelea cu Olanda din preliminarii. Sunt mulţumit de meciul cu Muntenegru prin prisma scorului, chiar dacă nu a fost cel mai reuşit joc al nostru. Eu zic că se poate face treabă, dar nu trebuie să fim adormiţi pentru că toţi cred că România poate fi surpriza la Euro. Totuşi, să nu uităm că jucăm împotriva campioanei mondiale. Poate că e mai bine ca adversarele să ne ia în continuare de sus până la Campionatul European“, a spus Rădoi.

Cociş aşteaptă adversarii puternici
Mijlocaşul lui Lokomotiv Moscova, Răzvan Cociş, a recunoscut că tricolorii nu s-au concentrat suficient în prima parte a disputei cu Muntenegru, lucru care l-a deranjat pe selecţionerul Victor Piţurcă. Fotbalistul a opinat că, la Euro, tricolorii vor fi pregătiţi mental sută la sută, deoarece adversarii foarte puternici îi vor obliga să trateze partidele cu responsabilitate. „Am avut câteva momente dificile în care am scăpat adversarul, iar selecţionerul ne-a spus că nu a fost bine. Cred că a fost o lipsă de concentrare, dar e mai bine că s-a întâmplat acum decât pe 9 iunie. La Euro va fi cu totul altceva, pentru că adversarii vor fi foarte puternici şi ne vor obliga să ne concentrăm. Rezultatele din ultimul timp demonstrează că echipa naţională a României este în creştere“, a afirmat Cociş.

Marius Niculae a evidenţiat coeziunea echipei
Atacantul Marius Niculae susţine că naţionala României a demonstrat, în disputa cu Muntenegru, că formează o echipă redutabilă, capabilă să facă un turneu final foarte bun şi să fie revelaţia de la Euro 2008. „Cu toate că Muntenegru nu a fost un adversar redutabil, cred că acest meci a fost un test util. Am început mai greu această dispută, nu ne-am concentrat suficient, dar ne-am revenit şi suntem într-adevăr o echipă. Sperăm să fim surpriza la Euro, să facem un turneu foarte bun şi să adunăm cât mai multe puncte. Ne dorim să ieşim cât mai târziu de la Euro, iar dacă trecem de grupe se poate realiza acest lucru. Avem jucători foarte valoroşi, iar avantajul nostru este că formăm o echipă“, a opinat „Săgeată“.

Boulahrouz l-a înlocuit pe Babel
Atacantul batav Ryan Babel s-a accidentat în timpul antrenamentului de sâmbătă şi nu mai are nici o şansă de a evolua la Euro, competiţie la care Olanda a fost repartizată în Grupa C, alături de România, Franţa şi Italia. Conform staff-ului medical al „Portocalei mecanice“, Babel a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile. Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a convocat în locul acestuia un fundaş, Khalid Boulahrouz, considerând că are în lot suficienţi jucători cu profil ofensiv. Van Basten l-a chemat sâmbătă, de urgenţă, pe Boulahrouz pentru Campionatul European, acesta alăturându-se imediat trupei batave. Fundaşul de 26 de ani a fost iniţial în lotul lărgit al Olandei pentru Euro 2008, însă, pe 27 mai, a fost anunţat că este ultimul jucător la care se renunţă pentru a fi definitivat lotul de 23 de fotbalişti.

Franţa a remizat cu Paraguay
Prima adversară a României de la Euro 2008, Franţa, a susţinut sâmbătă seară, la Toulouse, o partidă de verificare în compania naţionalei statului Paraguay. „Cocoşii galici“ nu au avut o evoluţie care să ne dea fiori, disputa cu echipa sud-americană încheindu-se la egalitate, 0-0. Deranjat de fluierăturile suporterilor prezenţi pe arena din Toulouse, selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a spus că nu a folosit echipa de bază deoarece vrea ca toţi elevii săi să aibă „cât mai multe meciuri în picioare“ înaintea disputei cu România. „Am vrut ca toată lumea să aibă meciuri în picioare şi să se pregătească pentru cea mai importantă partidă, cea cu România, de pe 9 iunie. Este necesar ca toţi jucătorii să fie apţi la acel meci. Cu Paraguay am făcut un joc bun, dar rămâne 0-0“, a spus Domenech. În disputa cu sud-americanii, Franţa a jucat în următoarea formulă de echipă: Coupet – Clerc, Squillaci, Boumsong, Evra – Toulalan (Nasri ’71), Makelele (L. Diarra ’46) – Ribery (Govou ’46), Malouda – Henry (Gomis ’46), Benzema (Anelka ’63).

Italia este în formă
Naţionala Italiei, adversara României din Grupa C a Euro 2008, a învins vineri, la Florenţa, cu 3-1, reprezentativa Belgiei. „Squadra azzurra“ a înscris prin Di Natale (‘9, ’41) şi Camoranesi (’49), în timp ce pentru belgieni a marcat W. Sonck (’90). Selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, a fost mulţumit de evoluţia echipei sale, dezvăluind că a făcut câteva experimente pentru a vedea care sunt soluţiile pentru meciurile de la Euro. „Această victorie confirmă continuitatea muncii noastre. Au existat doar câteva neînţelegeri în jocul echipei, care ne-au cauzat unele dificultăţi. Rezultatul este bun, dar a fost doar o partidă de verificare“, a afirmat Donadoni, care a precizat că a vrut să încerce mai multe formule de echipă pentru a vedea şi alţi jucători. În disputa cu Belgia, Italia a jucat în următoarea alcătuire: Buffon – Panucci (Grosso ’46), Cannavaro (Chiellini ’46), Barzagli, Zambrotta – Pirlo, Gattuso, Aquilani (Ambrosini ’76), Camoranesi (Cassano ’61) – Di Natale (Del Piero ’46), Toni (Borriello ’76).

Doar Cârstea continuă la dublu
Din cei cinci tenismeni români care au fost angrenaţi în proba de dublu a turneului de la Roland Garros, doar Sorana Cârstea a reuşit să iasă învingătoare de pe teren. Sportiva noastră a realizat cea mai bună performanţă a sa în proba de dublu a unui turneu de Mare Şlem, reuşind calificarea în optimi. Sorana Cârstea şi partenera sa, franţuzoaica Aravane Rezai, au învins în turul al doilea, cu 7-5, 6-2, dublul format din Nathalie Dechy şi Elena Likhovtseva. Cuplul româno-francez se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu perechea formată din Ashley Harkleroad (SUA) şi Galina Voskoboeva (Rusia). La polul opus s-au regăsit Edina Gallovits şi Monica Niculescu, care au dat cu piciorul la o şansă uriaşă. Le-au condus cu 6-2, 4-2 pe Zi Yan şi Jie Zheng (nr. 8), însă au pierdut până la urmă setul al doilea, cu 7-5, şi pe cel decisiv, cu 6-1. În proba de dublu masculin, Florin Mergea şi Horia Tecau, debutanţi la un turneu de Mare Şlem, s-au oprit în turul secund, după 3-6, 4-6 cu perechea Bruno Soares (Brazilia) / Dusan Vemic (Serbia).

Voleibalistele, în mare formă
Naţionala feminină de volei a României a început cu dreptul campania de calificare la Campionatul European din septembrie 2009 din Polonia, reuşind două victorii din tot atâtea meciuri disputate la Buzău. Elevele lui Florin Grapa au câştigat cu 3-0 atât jocul cu Macedonia, primul din Grupa C, cât şi cel cu Spania, care în primul meci s-a impus cu 3-1 în faţa naţionalei Azerbaidjanului. În primul joc al zilei, Azerbaidjan a trecut de Macedonia cu scorul de 3-0. România urma să întâlnească aseară, în ultimul meci al Grupei C, reprezentativa Azerbaidjanului, în timp ce Macedonia urma să-şi măsoare forţele cu Spania.

Bolt, noul recordman la suta de metri
Atletul jamaican Usain Bolt a reuşit ieri să parcurgă cei 100 de metri în doar 9,72 secunde, stabilind astfel un nou record mondial al acestei probe în cadrul reuniunii IAAF de la New York. „Nu am vrut să stabilesc neapărat un record mondial, eu doar am făcut cea mai bună cursă. Acum vreau să mă concentrez şi să lucrez pe proba de 200 m“, a mărturisit jamaicanul la finalul cursei.  Vechiul record mondial îi aparţinea atletului Asafa Powell, care, la reuniunea IAAF de la Rieti, din 2007, a parcus cei 100 de metri în 9,74 secunde. Usain Bolt va împlini 22 de ani pe 21 august şi este dublu medaliat cu argint la Mondialele de atletism de la Osaka, din 2007, în probele de 200 m şi ştafetă 4×100 m.

Corsi, învingător în Italia

Italianul Simone Corsi a reuşit să câştige cursa clasei 125 cc care a deschis ieri Marele Premiu al Italiei, impunându-se cu un avans de 19 miimi de secundă în faţa campionului mondial, Gabor Talmacsi. În urma pilotului echipei Jack & Jones WRB Aprilia au sosit ungurul Gabor Talmacsi (Bancaja Aspar Aprilia) şi spaniolul Pol Espargaro (Belson Racing Derbi), pe patru clasându-se francezul Mike Di Meglio (AJO Motorsport Derbi). Primul grup al cursei a fost completat de Bradley Smith (Polaris World Aprilia), Sergio Gadea (Bancaja Aspar Aprilia) şi Nicolas Terol (Jack & Jones Aprilia). Reprezentantul României, Robert Mureşan, a încheiat cursa pe locul 34 (ultimul), din cauza unor probleme tehnice.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version