17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ultimul test

Piţurcă are un singur meci la dispoziţie, cu Muntenegru, pentru a decide unsprezecele de start al partidei cu Franţa. Mai mult decât rezultatul, astăzi contează evitarea unor accidentări, tricolorii pierzându-i deja pe Ovidiu Petre şi Dani Coman.

În această seară, naţionala României dispută ultimul amical înainte de Campionatul European, partenerul de joc al tricolorilor fiind reprezentativa Muntenegrului. Alegerea naţionalei din Muntenegru ca adversar pentru ultimul test înainte de Euro a fost criticată de mulţi, acest joc fiind considerat neconcludent în perspectiva întâlnirilor cu Franţa, Italia şi Olanda. Dar selecţionerul Victor Piţurcă susţine că nu a ales întâmplător acest partener de întrecere: „Am vrut un meci mai uşor. O partidă care, de fapt, să fie pentru moralul tuturor“. În urma disputei de pe stadionul Steaua, programată de la ora 20.45, Piţurcă se va edifica probabil şi asupra unsprezecelui de start al meciului cu Franţa, primul de la Euro 2008. Fără Ovidiu Petre şi portarul Coman, accidentaţi, şi cu Goian devenit incert, România va avea în faţă o echipă formată abia în urmă cu doi ani, odată cu declararea independenţei Muntenegrului, în rândurile căreia ies în evidenţă doar câţiva jucători precum Mirko Vucinic (AS Roma), Simon Vukcevic (Sporting Lisabona) şi Vladimir Bozovic (Rapid Bucureşti).

Chivu şi Mutu ar putea juca mai puţin

În urmă cu câteva zile, selecţionerul Victor Piţurcă declara că este posibil ca la Campionatul European să apară surprize în primul unsprezece, Mirel Rădoi şi Cristian Chivu neputând rezista două meciuri la rând, într-un interval de câteva zile. Nici Adrian Mutu nu a arătat o formă fizică deosebită la antrenamentele care au precedat întâlnirea de astăzi cu Muntenegru. Vedetele naţionalei noastre ar putea evolua mai puţin în întâlnirea de pe stadionul Steaua, Piţurcă dorind să evite eventualele accidentări, mai ales că au mai rămas doar nouă zile până la marea confruntare cu Franţa. La fel a procedat şi omologul său de la naţionala Franţei, Raymond Domenech, care a lăsat în tribună la amicalul cu Ecuador de miercuri şase titulari. „Avem fotbalişti care nu pot evolua 90 de minute într-o partidă la un interval de patru zile. Lotul pe care îl am la dispoziţie îmi permite să fac schimbări şi eu am încredere şi în jucătorii care nu sunt de obicei titulari. La mijloc este o concurenţă foarte mare. Pe lângă Chivu şi Rădoi, intră în calcul şi Codrea, un jucător într-o formă foarte bună“, spunea Piţurcă miercuri.

Ne laudă şi muntenegrenii

Săptămâna care a precedat partida cu Muntenegru a fost plină de laude la adresa României, venite din toate părţile, fie de la adversarii de la Euro 2008, fie de la jucătorii veniţi la Seara Campionilor. Nu s-au lăsat mai prejos nici adversarii tricolorilor de astăzi. La sosirea la Bucureşti, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Muntenegru, Dejan Savicevic, a declarat că selecţionata României poate spera la calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European. „România are o echipă bună. Este într-o grupă grea la Euro, dar are jucători valoroşi, care pot decide o partidă şi cu siguranţă pot spera să treacă de grupe. De ce să nu se califice? La fiecare turneu final sunt surprize. Din echipa României nu îi ştiu decât pe jucătorii care evoluează în Italia – Mutu şi Chivu“, a spus fostul jucător al lui AC Milan. Echipa naţională a României ocupă locul 12 în clasamentul FIFA, în timp ce Muntenegru se află pe poziţia 150.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU