17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportM-am dus la Bistriţa pentru antrenorul Sabău

M-am dus la Bistriţa pentru antrenorul Sabău

Mădălin Ciucă recunoaşte că „Moţul“ a fost „garanţia“ pentru care a decis să semneze cu echipa lui Jean Pădureanu.

Mădălin Ciucă şi Gabriel Velcovici au semnat cu Gloria Bistriţa, urmând să evolueze sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău din sezonul viitor. Actele au fost parafate joi seară, vicepreşedintele Gloriei, Ioan Horoba, venind special la Craiova pentru a rezolva situaţia celor doi fotbalişti olteni doriţi la Bistriţa. În schimbul a 200.000 de euro, Ciucă a semnat un acord pe trei ani, în timp ce Velcovici este al Gloriei pentru patru ani.
„Sper să fac treabă şi să-i oblig pe craioveni să stea cu ochii pe mine. Am semnat pe trei ani, dar mi-aş dori ca prin joc să ajung la un club mare într-o perioadă mai scurtă. Din punct de vedere financiar, pot spune că sunt mulţumit, chiar dacă va fi vorba de un salariu mai mic decât la Universitatea. Am înţeles însă că Bistriţa joacă pe prime mai mari, iar câştigul va veni din victorii“, a declarat Ciucă. Fotbalistul originar din Băileşti a dezvăluit de ce a ales să semneze cu Bistriţa, deşi a avut oferte şi de la alte cluburi din Liga I, printre care FC Argeş şi Pandurii.
„M-am dus la Bistriţa pentru antrenorul Sabău. Este un antrenor imparţial, serios, un profesionist, care se ghidează doar după regulile meseriei sale. La Sabău este simplu, joci dacă meriţi, iar dacă greşeşti, plăteşti“, a adăugat Ciucă.
La rândul său, Gabriel Velcovici a spus: „Pentru mine, transferul la Gloria reprezintă un nou început. A contat foarte mult că voi lucra cu un antrenor precum Sabău. Sper să nu dezamăgesc. Abia aştept să mă prezint la reunirea noii mele echipei, pe 9 iunie. Am petrecut o perioadă frumoasă la Universitatea. Pentru mine, Ştiinţa rămâne Ştiinţa, cea mai iubită echipă din ţară“.
Plecarea lui Velcovici şi Ciucă de la Universitatea a fost grăbită de evoluţiile mai slabe din ultima vreme, dar şi de o serie de contre pe care Mădălin le-a avut cu oficialii grupării oltene. Se spune că, la un moment dat, pe când Mititelu amânase achitarea unor drepturi băneşti, Ciucă şi compania au mers la Nicolo Napoli să-l anunţe că îşi vor banii. În momentul în care Mititelu a fost informat şi a venit să vadă care e treaba, toţi „greviştii“ au făcut pasul înapoi, mai puţin Mădălin Ciucă. Acesta a căzut în dizgraţia conducerii, fiind mai mult rezervă la meciurile disputate în acea perioadă de Ştiinţa. Statut pe care Ciucă nu l-a acceptat, alegând să fie pus pe lista de transferuri, încercându-şi norocul şi în China.
Ieri, jucătorul nu a vrut să intre în detalii, preferând să uite trecutul. „Nu mai contează ce a fost. Este adevărat că nu am acceptat să fiu rezervă şi aşa s-a ajuns să părăsesc Universitatea. Regret că plec, dar asta e viaţa, important este ce va fi de acum încolo“, a spus fundaşul central oltean.
În afară de Velcovici, Ciucă va fi coleg de echipă la Gloria Bistriţa cu alţi doi fotbalişti care au evoluat în Bănie, Mihai Panc şi Csaba Borbely. Panc a mai evoluat la FC Extensiv, Steaua şi FC Naţional, iar Borbely, la Astra Ploieşti, FC Bihor, Universitatea Craiova şi Ferencvaros. La Gloria Bistriţa au mai ajuns în această perioadă Ioan Hora (UTA Arad) şi Georgian Păun (Dinamo II).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII