12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptă pentru un loc în Liga a III-a

Luptă pentru un loc în Liga a III-a

Cinci formaţii din Oltenia şi una din Hunedoara, campioane la judeţ, se vor lupta astăzi pentru promovarea în Liga a III-a. Partidele se vor disputa într-o singură manşă, pe terenuri neutre, de la ora 17.30.
La Craiova, pe stadionul „Electroputere“, se vor întâlni reprezentantele judeţelor Gorj şi Vâlcea, Jiul Rovinari, respectiv Hidroelectra. Confruntarea se anunţă echilibrată, nici una dintre combatante neadmiţând varianta unui eşec. La un an de la înfiinţarea echipei, Jiul Rovinari se vede deja în Liga a III-a. „Sezonul nostru stă în 90 de minute. Degeaba am câştigat campionatul judeţean dacă nu vom promova. Pentru mine nu există la meciul cu Vâlcea cuvântul eşec. Dacă va fi să nu reuşim, atunci mă retrag din fotbal şi las pe alţii să se ocupe de destinele acestei echipe. Şi nu o să plec doar eu, ci tot staff-ul tehnic“, a declarat preşedintele gorjenilor, Costel Podaru. Dacă vor promova, jucătorii Jiului vor încasa o primă de 1.000 de euro.
De partea cealaltă, vâlcenii sunt şi ei optimişti. „Mergem la Craiova să câştigăm şi să promovăm. Am fost acuzaţi că o să cedăm jocul pentru că nu am avea bani de Liga a III-a. Îi anunţ pe cârcotaşi că bugetul pentru anul viitor este deja stabilit. Ştim că partida cu Rovinari nu va fi uşoară, dar nu vom ceda nici un centimetru de teren în faţa lor“, a declarat preşedintele clubului Hidroelectra, Lazăr Constantin. Vâlcenii vor fi încurajaţi în Bănie de aproape 100 de suporteri. Partida va fi arbitrată de o brigadă craioveană „de lux“, formată din S. Colţescu – D. Iliescu şi A. Popescu.    

„Pompierii“ au prima şansă

Fără rival în campionatul doljean, CS Prometeu are ocazia să-şi îndeplinească în acest an obiectivul ratat la mustaţă sezonul trecut, promovarea. Cu o echipă experimentată, craiovenii pornesc cu prima şansă în faţa reprezentantei judeţului Olt, Ştiinţa Dăneasa. „Pompierii“ sunt de joi în cantonament, la Govora, şi nu au decât un gând, promovarea.
„Nici nu concepem să nu promovăm. De aceea am mers aşa de bine în campionat şi nu am făcut nici un pas greşit, pentru a ne menţine într-o formă sportivă maximă înainte de acest meci. Băieţii sunt pregătiţi, concentrarea este maximă şi nu putem rata această şansă“, a precizat Paul Răducan, care se ocupă de pregătirea echipei craiovene. Partida se va disputa pe stadionul „Municipal“ din Drăgăşani şi va fi arbitrată de o brigadă vâlceană, compusă din M. Avram – F. Păunescu şi V. Bârleanu.       
La Motru, Victoria Devesel, reprezentanta Mehedinţiului, va da piept cu Dacia Orăştie (Hunedoara). Ambele echipe s-au impus categoric în judeţele lor, oltenii fiind neînvinşi. În ultimii doi ani, echipele câştigătoare din Mehedinţi, Unirea Vânători, club desfiinţat între timp, şi Pandurii Cerneţi, au pierdut barajul pentru promovare, însă oltenii sunt acum decişi să ajungă în eşalonul trei. În cazul în care vor reuşi, Victoria Devesel s-ar putea muta pe stadionul „Severnav“, situaţie în care poate deveni „satelitul“ lui FC Drobeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS