Acasă Sport Ionuţ Lupescu crede că avem nevoie de noroc

Ionuţ Lupescu crede că avem nevoie de noroc

Ionuţ Lupescu (foto), directorul general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), speră ca echipa României să aibă noroc în momentele dificile din meciurile de la Euro 2008, pentru a putea strânge puncte importante, care să-i permită să se califice în fazele superioare ale competiţiei.
„Încercăm să trecem de grupe, deşi va fi foarte greu. Important e ca jucătorii să aibă încredere în ei. Mulţi sunt debutanţi la un turneu final, prezenţa la o astfel de competiţie le va prinde bine, vor căpăta încredere. Sper să avem noroc în momentele dificile şi să facem puncte frumoase“, a spus Lupescu. Referindu-se la anchetele DNA, care presupun audierea unor jucători ai echipei naţionale, Lupescu a afirmat: „Cei de la DNA au înţeles că participarea la turneul final este importantă pentru întreaga ţară“. Ambasada Elveţiei a organizat la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti, în vederea disputării Campionatului European, simpozionul internaţional „Fotbalul: instrument pentru integrare socială şi dialog intercultural sau prilej de intensificare a rasismului şi violenţei?“. La acest eveniment, Ionuţ Lupescu a precizat că fotbalul rămâne cel mai bun ambasador al unei ţări şi că primii care ar trebui să dea tonul unui dialog civilizat, lipsit de violenţă, sunt oficialii, însă aceştia procedează de multe ori invers.
„Când eram jucător, nu erau aceste probleme de toleranţă şi violenţă. Această modă a început după 2000. Echipa naţională a avut mereu jucători de etnii şi religii diferite. Fotbalul românesc nu are o problemă foarte mare cu rasismul, însă apar elemente din exterior, oameni politici, care vor să profite de pe urma echipei naţionale“, a spus Lupescu.

Exit mobile version