Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Toni speră ca Mutu să joace bine la Euro
Atacantul „Squadrei azzurra“, Luca Toni, a spus presei peninsulare că Grupa C de la Euro 2008, din care fac parte Italia, Franţa, Olanda şi România, va fi foarte dificilă şi i-a urat succes fostului său partener din ofensiva Fiorentinei, Adrian Mutu. „Suntem într-o grupă dificilă, nu există echipe slabe. Olanda este una dintre formaţiile cele mai puternice, iar România este acolo pentru că merită. I-am spus şi prietenului meu Ribery că sper ca în partida directă, Italia – Franţa, să nu avem nevoie să acumulăm alte puncte. Franck este mai nebun, dar este un mare jucător, care poate face diferenţa. La fel este şi Mutu. Cu Adrian vorbesc destul de des şi sper să facă un European foarte bun“, a spus atacantul „Squadrei azzurra“. La rândul său, Adrian Mutu a precizat că italienii se tem de meciul cu echipa naţională a României, realizând că naţionala lui Victor Piturcă formează un grup puternic. „Nu îţi permiţi să subestimezi nici o echipă la acest nivel. Aţi văzut că noi am luat de sus Israelul şi am pierdut. Italienii ne apreciază şi cred că se tem de noi, aşa cum se tem şi de Franţa, şi de alţi adversari. Nu prea am vorbit în vestiar cu colegii mei de la Fiorentina despre acest meci“, a spus „Briliantul“.

Torres nu exclude surpriza România
Spaniolul Fernando Torres, atacantul formaţiei Liverpool, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului AS, că nimeni nu ar trebui să fie surprins dacă selecţionata României va trece de Grupa C de la Euro 2008, în care se mai află campioana mondială Italia, vicecampioana mondială Franţa şi Olanda. Torres a spus că România este una dintre echipele pe care este nerăbdător să o vadă la Euro. „România m-a surprins mult, dar a avut ghinion. În grupa sa se află unele dintre cele mai puternice echipe ale turneului, dar nimeni nu ar trebui să fie surprins dacă trece mai departe“, a spus Torres. În privinţa jucătorilor de la Euro 2008, Torres este convins că unul dintre coechipierii săi, Cesc Fabregas, legitimat la Arsenal, va face un turneu final foarte bun. Echipa lui Torres, Spania, va juca la turneul final în Grupa D, alături de Grecia, Rusia şi Suedia.

MTK Budapesta, campioană
MTK Budapesta a devenit campioană a Ungariei pentru a 23-a oară în istoria sa, după ce a învins cu scorul de 3-0 pe Rakospalotai EAC şi va evolua în preliminariile Ligii Campionilor. MTK are cu două puncte mai mult decât ocupanta locului secund, Debrecen, cu o etapă înainte de finalul campionatului, dar are garantată victoria cu 3-0 în faţa lui FC Sopron, care a fost exclusă din campionat în luna ianuarie. Gruparea din capitala Ungariei a câştigat pentru prima dată titlul după sezonul 2002/2003, fiind al doilea campionat cucerit de antrenorul Jozsef Garami, după titlul din sezonul 1998/1999. „Am câştigat titlul după un joc în care am arătat mai multă determinare decât în tot sezonul. Poate că acest lucru s-a datorat faptului că am avut mulţi jucători tineri pe teren. Oricum, a fost un meci în care se putea întâmpla orice, dar cel mai important a fost că am câştigat şi chiar am meritat titlul“, a spus Garami, de 68 de ani, pentru site-ul oficial al clubului.

Deschamps, pe lista lui Chelsea
Francezul Didier Deschamps, fostul antrenor al formaţiei Juventus Torino, a declarat unui post de radio din ţara sa că este pe lista posibililor înlocuitori ai lui Avram Grant la Chelsea, alături de alţi trei tehnicieni. „Trei sau patru antrenori sunt pe listă, iar eu sunt unul dintre ei. Ar fi greu să refuz Chelsea, pentru că este unul dintre cele mai mari cluburi pe care le ştiu. Vom vedea în următoarele zile ce se va întâmpla. Orice antrenor important care nu are un angajament poate să ajungă la Chelsea. Ei au demis fostul antrenor nu din cauza rezultatelor, ci pentru că au vrut să joace un fotbal spectaculos, ofensiv. Abramovici şi directorii săi decid, nu jucătorii“, a afirmat francezul Didier Deschamps, despre care presa engleză scrie că are şanse mici să ajungă la gruparea londoneză. Maurizio de Giorgis, agentul altui antrenor despre care s-a zvonit că ar ajunge la Chelsea, Roberto Mancini, a negat că tehnicianul lui Inter poate pleca la Londra, deşi cotidianul The Independent scrie că italianul a fost contactat de directorul executiv de la Chelsea, Peter Kenyon. Oficialul londonezilor a mai discutat şi cu managerul lui Blackburn Rovers, Mark Hughes, dar şi cu Guus Hiddink şi Luiz Felipe Scolari.

Suedia s-a chinuit cu Slovenia
Suedia, echipă calificată la Campionatul European, a învins la limită, cu scorul de 1-0, selecţionata Sloveniei, într-un meci amical disputat la Göteborg. Unicul gol al meciului a fost marcat de Tobias Linderoth, care tocmai revenise după o accidentare. Mijlocaşul, legitimat la Galatasaray, l-a driblat pe portarul sloven în minutul 41 şi a trimis balonul în plasă, fiind bine servit la faza golului de Christian Wilhelmsson. Autorul golului este considerat un jucător-cheie al Suediei, care va înfrunta la Euro 2008 Spania, Grecia şi Rusia în faza grupelor. La naţionala Suediei a evoluat în repriza a doua şi veteranul Henrik Larsson şi a fost chiar la un pas să marcheze în minutul 55.  În altă partidă de verificare, Polonia, la rândul ei calificată la Euro 2008, a terminat la egalitate cu Macedonia, scor 1-1. Macedonenii au deschis scorul în prima repriză, autorul golului fiind Goran Maznoviar, iar polonezii au egalat târziu, în minutul 83, prin Radoslaw Matusiak, din penalti. Partida s-a disputat în Germania, la Reutlingen, iar selecţionerul Poloniei, olandezul Leo Beenhakker, nu i-a putut folosi pe trei dintre cei mai buni jucători, Smolarek, Zurawski şi Krzynowek. Echipa lui Beenhakker a mai disputat aseară un amical cu Albania, iar astăzi va anunţa lista definitivă cu jucătorii care vor merge la Euro 2008. La turneul din Elveţia şi Austria, Polonia va juca în grupă cu Austria, Germania şi Croaţia.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version