Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Gică Popescu, bucuros că adversarele tricolorilor sunt valoroase
Fostul internaţional Gică Popescu, unul dintre reprezentanţii de marcă ai „generaţiei de aur“ a fotbalului românesc, a spus că va fi un avantaj pentru naţionala tricoloră faptul că va juca împotriva unor echipe mari în Grupa C a Euro 2008. „Avem o grupă extraordinară, pe cât de grea, pe atât de frumoasă. Este mult mai frumos să joci cu echipe mari. Întotdeauna am jucat bine când am avut de înfruntat formaţii puternice. Primul meci, cel cu Franţa, va fi foarte important, pentru că, în cazul unui rezultat pozitiv, abordezi mult mai uşor celelalte două jocuri. S-ar putea ca pentru naţionala noastră să fie un nou început, similar celui din 1990“, a spus Gică Popescu. „Baciul“ a precizat că nu este supărat pe selecţionerul Victor Piţurcă pentru că nu le-a permis tricolorilor să joace în meciul caritabil care s-a desfăşurat aseară, pe stadionul „Steaua“, între echipele lui Luis Figo şi Gică Popescu. Fostul internaţional, organizatorul evenimentului caritabil „Seara Campionilor“, a spus că înţelege temerile tehnicianului naţionalei României. „Din păcate, au fost acele accidentări în lotul României şi este normal ca selecţionerul să se teamă de noi pierderi. Înţelegem acest lucru“, a spus Popescu.

Piţurcă, deranjat de organizatorii de şuete
Tricolorii care pregătesc participarea la Euro 2008 în cantonamentul de la Mogoşoaia îi atrag ca un magnet pe organizatorii diferitelor evenimente, care doresc să dea strălucire spectacolelor prin prezenţa vedetelor naţionalei României. Nedorind ca elevii săi să fie distraşi de la antrenamentele premergătoare turneului final din Austria şi Elveţia, selecţionerul Victor Piţurcă a refuzat să le permită tricolorilor să participe la inaugurarea instalaţiei de nocturnă a stadionului „Nicolae Dobrin“ din Piteşti, care a avut loc duminică, şi la evenimentul caritabil „Seara Campionilor, care s-a desfăşurat aseară, pe stadionul „Steaua“. Tehnicianul reprezentativei României a catalogat drept „şuete“ aceste spectacole, afirmând că nu-şi doreşte ca, după ce Ovidiu Petre şi Dani Coman au devenit indisponibili pentru Euro 2008, alţi tricolori să sufere accidentări.

Gallas visează la finală
Fundaşul William Gallas consideră că ar fi un eşec dacă naţionala Franţei nu va ajunge în finala Campionatului European, cu toate că acesta vede Euro drept un turneu mai puternic decât Cupa Mondială. „În 2006 am ajuns în finala competiţiei, iar acum ar fi o campanie nereuşită dacă Franţa nu ar juca finala la Euro“, a afirmat fotbalistul legitimat la Arsenal Londra, care a precizat că se simte bine în actualul colectiv de la naţională. Gallas a declarat că vrea să elimine echipa Italiei de la turneul final cât mai repede. „Sperăm să-i scoatem din competiţie, chiar şi din faza grupelor dacă se poate“, a spus căpitanul lui Arsenal, care a adăugat că Franţa va trebui să joace la Euro precum echipa care la Mondialul din 2006 a ajuns în ultimul act al competiţiei. Atunci, naţionala cocoşului galic a pierdut finala la penaltiuri în faţa italienilor. Franţa face parte din Grupa C la Euro şi va avea ca adversare pe România, Olanda şi Italia.

Van Basten a renunţat la Boschker şi Landzaat
Marco van Basten, selecţionerul naţionalei Olandei, i-a scos pe portarul Sander Boschker şi pe mijlocaşul Denny Landzaat din lotul lărgit de 26 de jucători pentru Campionatul European. Van Basten trebuie să mai renunţe la unul dintre cei 24 de fotbalişti rămaşi în lot până mâine, când este data-limită de comunicare a loturilor către UEFA. Boschker fusese selecţionat pentru prima dată la echipa naţională, în timp ce Landzaat a participat la turneul final al CM din 2006, unde nu a fost în nici un meci titular. Van Basten a anunţat că ultimul jucător la care va renunţa va fi ales dintre Andre Ooijer, Khalid Boulahrouz şi Mario Melchiot. Ultimul nu s-a pregătit în ultima săptămână din cauza unei accidentări. „Vrem să vedem ce are Melchiot. Boulahrouz a lăsat o impresie bună, iar Ooijer s-a pregătit şi el corespunzător“, a spus Van Basten a doua zi după amicalul cu Ucraina (3-0). Luni, echipa se va reuni la Hoenderloo pentru a pregăti meciurile amicale cu Danemarca şi Ţara Galilor. Olanda face parte din Grupa C a Campionatului European, alături de Italia, România şi Franţa.

Donadoni nu doreşte laude pentru Cassano
Roberto Donadoni, selecţionerul naţionalei Italiei, nu vrea ca atacantul Antonio Cassano să fie lăudat exagerat de presa din Peninsulă, chiar dacă a avut un sezon excelent cu echipa sa, Sampdoria. „Antonio e doar un puşti, nu-l transformaţi într-un extraterestru“, a declarat Donadoni, care crede că fostul jucător al Romei a învăţat ce înseamnă să faci parte dintr-un colectiv, după ce acesta a fost suspendat cinci meciuri în Serie A pentru că a agresat verbal un arbitru. Gianluca Zambrotta, fundaşul stânga al naţionalei Italiei, i-a luat şi el apărarea lui Cassano, despre care a spus că a făcut un sezon bun la Sampdoria. „Nu mă surprinde convocarea acestuia la naţională, a avut un parcurs bun în campionat cu echipa sa de club şi nu cred că are nevoie de sfaturi, pentru că nu e un copil de 16 ani“, a afirmat fundaşul Barcelonei. Presa din Italia a fost surprinsă de decizia selecţionerului Donadoni de a-l chema în lotul pentru Euro pe Cassano, care nu a mai jucat pentru „squadra azzurra“ din 2006. Antonio Cassano, de 25 de ani, a fost împrumutat de Real Madrid în 2007 la Sampdoria Genova, echipă care a terminat sezonul pe locul 6 în Serie A şi va juca în Cupa UEFA.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version