Acasă Sport Un meci cât un campionat

Un meci cât un campionat

Oltchim – Rulmentul Braşov
Sala Sporturilor „Traian“
, ora 18.00 (Sport.ro).
Echipe probabile:
Oltchim:
Huţupan – Maier, Meiroşu, Beşe, Gâlcă, Luca, Elisei. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Rulmentul: Spirova – Niculae, Gogârlă, Şorodoc, Barcan, Neagu, Gâscă. Antrenor: Mariana Târcă.
Vor arbitra: R. Harabagiu şi S. Stănescu.

Oltchim şi Rulmentul îşi dispută astăzi supremaţia în Liga Naţională, vâlcencele pornind cu prima şansă la câştigarea celui de-al 14-lea titlu din istoria clubului. 

Oltchim şi Rulmentul Braşov îşi dispută astăzi, la Râmnicu Vâlcea, titlul naţional din acest sezon. Chimistele au nevoie de un succes la minimum două goluri diferenţă pentru a termina campionatul pe primul loc al clasamentului. Oltchimului i-ar putea ajunge şi o victorie la limită, dar condiţia este ca Braşovul să nu înscrie mai mult de 26 de goluri. În cazul în care Vâlcea se impune cu 27-26, scor identic cu cel înregistrat în tur, elevele lui Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean sunt campioane, având avantajul golaverajului superior.

Favorite pe hârtie

Oltchim Râmnicu Vâlcea este favorită la victorie şi implicit la câştigarea celui de-al 14-lea titlu din istoria clubului. Chimistele nu au mai pierdut pe propriul teren de mai bine de doi ani şi jumătate şi au o linie de clasament superioară braşovencelor, în ceea ce priveşte golaverajul, cele mai multe goluri marcate, 795 (Braşov are 718) şi 492 primite, faţă de 514, cât are Rulmentul. Oaspetele joacă la numai două zile după returul finalei Cupei Cupelor, meci pe care l-au pierdut clar în faţa norvegiencelor de la Larvik (19-25, în tur 21-25), şi sunt la pământ din punct de vedere fizic şi psihic. De partea cealaltă, Oltchim a avut mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti meciul, chiar dacă şi Adina Meiroşu şi compania au jucat joi la Baia Mare.

Gâlcă joacă

Se pare că Gheorghe Tadici s-a decis să înceapă marele meci cu Ionela Gâlcă în teren, deşi cel mai bun pivot al mondialelor franceze a anunţat că a semnat cu Rulmentul Braşov. Ionela a jucat titulară şi la Baia Mare, iar tehnicienii vâlceni se bazează pe faptul că îşi doreşte să-şi treacă în cont un nou titlu naţional, chiar şi în faţa viitoarei formaţii la care va activa. De altfel, Tadici nu are probleme de efectiv înaintea acestei partide, în timp ce Mariana Târcă nu se va putea baza pe coreeanca Woo şi pe Patricia Vizitiu, ambele accidentate. Biletele puse la vânzare de organizatorii partidei s-au epuizat în doar două ore şi meciul se va disputa cu casa închisă. De la Braşov vor veni aproximativ 200 de suporteri.

Exit mobile version