8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Piţurcă a sunat adunarea la naţională

Victor Piţurcă a sunat adunarea la naţională

Naţionala României a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru CE de luna viitoare. Tricolorii s-au reunit ieri, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, selecţionerul Victor Piţurcă stabilind un program sever de antrenament. Chivu şi compania vor pleca spre Elveţia pe 2 iunie, pe 9, 13 şi 17 iunie fiind programate partidele din faza grupelor, cu Franţa, Italia şi Olanda. Ultimul test de verificare al tricolorilor va avea loc pe 31 mai, pe stadionul „Steaua“, în compania reprezentativei Muntenegrului.
Piţurcă este realist şi susţine că România porneşte cu şansa a patra la calificarea în sferturi. „Suntem într-o grupă cu cele mai bune echipe, plecăm cu şansa a patra, însă dorinţa şi valoarea jucătorilor ne dau speranţe că vom obţine rezultatele pe care le dorim. Este important că am reuşit să revenim în elită, trebuie să tratăm ca atare această competiţie, ca pe o sărbătoare şi să nu fim întristaţi de ceea ce s-ar putea întâmpla. Se poate întâmpla chiar să nu venim cu nici un punct, pentru că avem în faţă adversari redutabili“, a precizat selecţionerul, care a mai menţionat că România „nu se va lua la trântă cu adversarii“, ci va juca la rezultat.

Costea, printre nominalizaţii de acasă

Victor Piţurcă a anunţat că va renunţa la Ciprian Deac şi că sunt şanse să mai convoace unul sau doi fotbalişti în cantonamentul dinaintea turneului final, însă numai în cazul în care vor apărea accidentări de ultimă oră. Antrenorul tricolorilor a vorbit şi despre alţi şase jucători pe care i-ar fi dorit în lotul pentru Euro 2008, printre care se află şi golgheterul Ştiinţei, Florin Costea, dar nu a spus motivele pentru care aceştia au fost lăsaţi acasă. „Sunt mai mulţi jucători pe care mi i-aş fi dorit în acest lot, cum ar fi Mărgăritescu, Trică, Dănciulescu, Costea sau Zicu, însă asta este situaţia. Aceasta a fost gândirea noastră. Ne-am gândit şi la Tiberiu Ghioane, dar el a avut o perioadă în care a venit după o accidentare“, a afirmat Piţurcă.
Acesta s-a declarat deranjat de faptul că Inter Milano nu i-a dat voie lui Chivu să vină la lot, căpitanul naţionalei urmând să ajungă duminică la Mogoşoaia. „Inter a avut nevoie de el pentru finala Cupei Italiei, mi-a şi transmis, în scris, acest lucru. Ăsta este regulamentul şi nu avem ce face. Cristi va veni duminică şi sper să nu avem parte de surprize şi să se accidenteze tocmai acum, pentru că a trecut printr-o perioadă mai lungă din care a scăpat şi ar fi păcat să aibă probleme tocmai la final. Din ce am discutat cu el, mi-a spus că este bine“, a încheiat selecţionerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS