24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii pandurilor, nemulţumiţi de atacanţi

Suporterii pandurilor, nemulţumiţi de atacanţi

Cu o medie de 1,06 goluri marcate pe meci, echipa Pandurii Târgu Jiu deţine al 11-lea atac din Liga I, doar patru dintre vârfurile lui Neagoe reuşind să puncteze pentru gorjeni.

Echipa lui Eugen Neagoe a reuşit să înscrie 36 de goluri în sezonul recent încheiat, 18 pe teren propriu şi 18 în deplasare. În retur, gorjenii au marcat 20 de goluri, spre deosebire de tur, când au reuşit doar 16. Din totalul golurilor înscrise, cinci au fost din penalti, oltenii fiind beneficiarii a două autogoluri. Fotbaliştii din Târgu Jiu au marcat cu preponderenţă în repriza a doua (21 de goluri), spre deosebire de prima jumătate a meciului, când au înscris 15 goluri, cea mai clară victorie fiind înregistrată pe „Municipal“, 3-0 cu Gloria Buzău (etapa a şasea).
Cei trei tehnicieni care au pregătit gruparea gorjeană au folosit în campionat şapte atacanţi, doar patru dintre aceştia reuşind să-şi treacă numele pe lista marcatorilor: Vintilescu (9 prezenţe/0 goluri), Stromajer (28/1), Alex Piţurcă (27/4), L. Mihai (16/3), Arrieta (9/3), Jessui (1/0), Nunes (3/0). Suporterii pandurilor vor ca în viitorul sezon ofensiva să fie întărită înaintea celorlalte compartimente, 73 la sută dintre votanţi optând pentru aducerea de atacanţi, într-un sondaj găzduit de site-ul oficial la clubului.
Antrenorul Eugen Neagoe s-a declarat mulţumit de numărul de goluri marcate de echipa sa, chiar dacă atacanţii au înscris foarte puţin. „Geană“ susţine că Pandurii Târgu Jiu nu dispune de bani suficienţi pentru a transfera un golgheter adevărat. „Golurile marcate în acest sezon nu sunt puţine. Sunt mulţumit de numărul lor. Nu avem bani pentru a lua un atacant care să ne dea 15 goluri pe campionat. Pe Fabiani, CFR a dat peste două milioane de euro şi are opt goluri marcate, dintre care trei sau patru din penalti. Nu contează câte goluri dă un atacant, important este ca echipa să câştige şi să îşi atingă obiectivul“, a spus Neagoe.

Arrieta, cel mai bun

Cum Pandurii Târgu Jiu, sub comanda lui Eugen Neagoe, a utilizat deseori un sistem de joc cu un singur atacant, este de înţeles faptul că reuşitele jucătorilor din avanposturi sunt puţine. Spaniolul Arrieta s-a dovedit cel mai bun, marcând trei goluri în nouă prezenţe pe teren, iar cel mai neinspirat a fost slovenul Stromajer, cu o singură reuşită în 28 de partide.
Golgheterul minireturului poate fi considerat Alex Piţurcă, acesta marcând de patru ori pentru Pandurii, după ce în tur nu a reuşit nici un gol.
„După părerea mea, Piţurcă a avut un tur de campionat mai slab, pentru că a venit la noi în vară. Sunt jucători care se acomodează mai greu la echipă, dar în minireturul acesta a avut o evoluţie foarte bună. Probabil niciodată lumea nu va fi suficient de mulţumită de un atacant, pentru că de la el se aşteaptă mereu să marcheze cât mai multe goluri. Dar şi eu am fost atacant şi ştiu cum este. Când marcam, eram aplaudat, când ratam, mă mai şi înjurau, asta este… Eu mi-aş dori să dea 10-12 goluri fiecare atacant din lot. Dacă ar fi aşa, adăugând şi aportul mijlocaşilor şi al fundaşilor, nu am avea nici un fel de probleme“, a mai spus Neagoe.
Trebuie amintit faptul că echipa din Târgu Jiu nu a putut conta în acest an pe Liviu Mihai, accidentat, un atacant important în prima parte a sezonului, cu trei goluri în 16 meciuri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS