16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRizan şi compania se bat pentru cupă

Rizan şi compania se bat pentru cupă

Prim-divizionara de futsal FC Craiova înfruntă astăzi City’us II Târgu Mureş, în finala Cupei României, în Sala Sporturilor din Chiajna. Partida va începe la ora 19.30 şi va fi transmisă din direct pe SportKlub.
Craiovenii vor să se întoarcă acasă cu trofeul pe care l-au cucerit şi în sezonul 2005-2006, atunci când echipa se numea Energoconstrucţia. Oficial, adversara oltenilor, City’us II Târgu Mureş, este o echipă din Liga a II-a, „satelitul“ unei formaţii din Liga I, dar, cel mai probabil diseară, se vor regăsi în teren titularii de la prima echipă, deoarece, conform regulamentului, opt dintre ei pot evolua şi pentru „satelit“.
În confruntările din acest campionat, FC Craiova a învins la Târgu Mureş, scor 4-3, dar a pierdut disputa de pe teren propriu, scor 7-2.
Arthur Melo, portughezul care antrenează City’us, se teme de arbitraj, dar crede că echipa sa porneşte cu prima şansă la câştigarea trofeului: „Craiova are jucători care vin din fotbalul pe teren mare şi sunt obişnuiţi cu jocul fizic. Dacă arbitrul va permite acest stil, jucătorii mei, mai tehnici, vor fi în dezavantaj. Totuşi, suntem favoriţi la câştigarea Cupei“.
Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Daniel Deca (Brăila) şi Sebastian Captan (Galaţi). Rezervă va fi Doru Balmuş (Galaţi), iar observatori au fost desemnaţi Gheorghe Moise şi Radu Petre (ambii din Bucureşti).

Au şanse şi la titlu

Înaintea disputei de astăzi, atât FC Craiova, cât şi City’us Târgu Mureş aveau şanse să realizeze eventul. Ambele formaţii sunt angrenate în semifinalele play-off-ului Ligii I. După două meciuri, Târgu Mureş se află la egalitate cu ACS Odorheiu Secuiesc, iar partida decisivă va avea loc joi, la Odorhei.
Tot joi, FC Craiova are nevoie de o victorie, pe teren propriu, în faţa campioanei CIP Deva, pentru a egala situaţia, după ce hunedorenii au câştigat primul meci la „masa verde“. Iniţial, echipa din Bănie fusese eliminată din play-off după ce s-a retras de pe teren în meciul de la Deva.
Finanţatorul Sorin Croitoru a făcut recurs, iar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a hotărât că oltenii au dreptul să continue în play-off. În acelaşi timp, forul mai sus-amintit nu a modificat decizia dată anterior de Comisia de Disciplină, adică omologarea meciului CIP Deva – FC Craiova cu 3-0 pentru gazde (când s-a întrerupt meciul era 3-3 – n.r.) şi o amendă de 3.000 de lei pentru olteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS