21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOlympique Lyon, campioană a şaptea oară consecutiv

Olympique Lyon, campioană a şaptea oară consecutiv

Echipa lui Alain Perrin a terminat din nou pe primul loc în Franţa, devansând-o cu patru puncte pe Girondins Bordeaux. Paris Saint Germain s-a salvat de la retrogradare, lucru pe care nu l-au reuşit Lens, Strasbourg şi Metz.

Olympique Lyon a câştigat al şaptelea titlu consecutiv de campioană a Franţei, după ce s-a impus cu 3-1 la Auxerre, în faţa echipei românilor Daniel Niculae şi Gabriel Tamaş, în etapa a 38-a, ultima a campionatului. Echipa antrenată de Alain Perrin a deschis scorul după doar 24 de secunde, Karim Benzema înscriind în urma unei acţiuni fulgerătoare pornite de la recuperarea lui Jeremy Toulalan, în jumătatea adversă.
Lyon şi-a mărit avantajul în minutul 10, prin atacantul brazilian Fred, la o greşeală colectivă a defensivei lui Auxerre, portarul Riou ieşind hazardat din poartă. Titular în linia de atac a lui Auxerre, alături de Oliech şi Lejeune, Daniel Niculae a reuşit să introducă balonul în plasă în minutul 14, dar golul fostului rapidist a fost anulat pentru ofsaid. Până la urmă, cei care au înscris au fost tot oaspeţii, în minutul 51, prin Kallstrom, care a fructificat o centrare de pe partea dreaptă. Auxerre a marcat golul de onoare, prin Thomas, în minutul 78.
Niculae a fost înlocuit în minutul 71, de polonezul Jelen, în timp ce Tamaş a bifat toate minutele. Aflat la ultimul meci pentru Auxerre, Vlad Munteanu a rămas pe banca de rezerve.

Bordeaux nu a reuşit ă câştige la Lens

Într-o partidă cu implicaţii la titlu, dar şi la retrogradare, RC Lens şi Girondins Bordeaux au terminat nedecis, scor 2-2, echipa din nordul Franţei retrogradând. Bordeaux avea nevoie de victorie pe „Félix-Bollaert“ pentru a mai spera la titlu şi de un succes al lui Auxerre în faţa celor de la Lyon. Echipa antrenată de fostul fundaş  Cavenaghi a deschis scorul relativ târziu, în minutul 65, trei minute mai târziu, Monterrubio punctând pentru gazde din penalti. Bellion i-a dus pe oaspeţi din nou în avantaj (’81), golului acestuia răspunzându-i Maoulida cu reuşita sa din minutul 84. Bordeaux va juca totuşi de pe locul al doilea în Liga Campionilor.
Alături de Lens, au mai retrogradat Metz şi Strasbourg. Aceasta din urmă a pierdut in extremis la Marsilia, cu Olympique, cu scorul de 4-3, după ce a condus în două rânduri, cu 1-0 şi 2-1.
Aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, Paris Saint Germain şi Toulouse s-au salvat în ultimul moment, ambele echipe reuşind să câştige partidele din această etapă.
Echipa din capitala Franţei s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Sochaux, graţie „dublei“ lui Diane, în timp ce Toulouse a învins cu acelaşi scor, pe teren propriu, pe Valenciennes.
În prima divizie au promovat Nantes, Le Havre şi Grenoble. În Cupa UEFA vor juca Nancy, Saint-Etienne şi PSG (câştigătoarea Cupei Ligii).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS