11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJeremie Njock refuză să revină la Ştiinţa

Jeremie Njock refuză să revină la Ştiinţa

Camerunezul a anunţat că vrea să rămână în Belgia, unde este dorit de mai multe echipe din prima ligă.

FC Tubize, echipa la care evoluează şi camerunezul împrumutat de Universitatea Craiova, Jeremie Njock, a câştigat în weekend, cu 1-0, meciul cu Antwerp (partidă în cadrul play-off-ului ligii a doua belgiene) şi are mari şanse să joace din sezonul viitor în prima ligă. Singurul gol a fost marcat chiar de Njock, în minutul 21, atacantul fiind lăudat de antrenorul Philippe Saint-Jean. „Dacă vom promova îi vom mulţumi lui Jeremie Njock, care, din păcate, se va întoarce la echipa sa din România. Pentru Tubize este un jucător esenţial“, a spus Saint-Jean.
Oficialii Ştiinţei au anunţat săptămâna trecută că abia aşteaptă ca Njock să revină în Bănie, considerând că africanul ar fi putut ajuta echipa în returul campionatului trecut. „Tănasă nu s-a adaptat şi vă garantez că dacă l-am fi avut pe Njock în meciul cu Steaua nu mai pierdeam. Şi în alte meciuri de acasă, când n-am reuşit să câştigăm, camerunezul ne-ar fi fost de mare folos. În iunie, pe 14, Jeremie va fi prezent la reunirea echipei“, a dat asigurări finanţatorul Adrian Mititelu.

Echipa sau banii?

Contra a venit ieri chiar din Belgia, de unde Jeremie Njock le-a transmis lui Mititelu şi fanilor olteni că nu mai vrea să joace la Ştiinţa. „Am jucat sâmbătă în primul meci de baraj cu Tubize, iar eu am dat un gol de la 20 de metri. Cu Tubize sunt în barajul de promovare în prima ligă belgiană, aşa că deocamdată nu mă gândesc ce voi face din vară. După play-off am şi eu nevoie de două săptămâni de vacanţă pe care să le petrec alături de soţie şi copii şi este posibil să nu mai revin la Universitatea“, a spus Njock.
Camerunezul a spus că se simte foarte bine în fotbalul belgian, unde ar dori să-şi continue cariera. „Am oferte de la câteva formaţii din prima ligă belgiană, cei de la Tubize vor să rămân, plus că şi cei de la Mons, cu care am promovat acum două sezoane, m-ar dori înapoi. Aş vrea să rămân în Belgia, câştig mult mai bine şi aş dori să găsesc înţelegere la Craiova, să mă lase să plec la altă echipă“, a mai spus Jeremie Njock.
Atacantul african de 28 de ani a fost împrumutat la FC Tubize la începutul acestui sezon şi mai are contract cu Universitatea Craiova până în 2010. Rămâne de văzut dacă Mititelu îl va obliga să se întoarcă în Bănie sau va alege să-l împrumute din nou în schimbul unei sume de bani, care ar rotunji bugetul grupării craiovene.

Tănasă, neliniştit

În ceea ce-l priveşte pe Ciprian Tănasă, jucător criticat de Mititelu, acesta nu şi-a clarificat încă situaţia cu Universitatea Craiova, echipele interesate de el ezitând să plătească 500.000 de euro pentru un atacant care n-a rupt gura târgului. Tănasă a reuşit doar patru goluri în 21 de meciuri în tricoul alb-albastru, dintre care trei la debutul sezonului trecut, cu Farul Constanţa.
Despre Tănasă s-a spus că ar fi dorit de FC Argeş şi Poli Timişoara, însă deocamdată transferul nu s-a concretizat. „Au fost acele declaraţii ale domnului Marian Iancu (patronul Politehnicii Timişoara – n.r.), însă până în acest moment nu m-a contactat nimeni de la Timişoara. Aştept un semn de pe-o zi pe alta de la vreo echipă care mă vrea cu adevărat, pentru că nu-mi place această situaţie de incertitudine privind numele viitoarei formaţii la care voi juca“, a declarat Tănasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII