17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFraţii Costea, clauze de milioane

Fraţii Costea, clauze de milioane

Aduşi în Bănie de la CSM Vâlcea pentru 75.000 de dolari, Florin şi Mihai Costea (foto) ar putea pleca de la Universitatea Craiova doar în schimbul a 27 de milioane de euro.

Evoluţiile bune din sezonul trecut l-au adus pe Florin Costea în centrul atenţiei în Liga I, iar ofertele nu au întârziat să apară. Pentru a-şi păstra însă golgheterul, patronul Ştiiţei i-a prelungit contractul, mărindu-i şi salariul. Mititelu a promis că atacantul de 23 de ani nu va părăsi Bănia, indiferent de oferta primită, iar pentru a se asigura de asta i-a fixat şi o clauză de reziliere care va intra în vigoare din noul campionat.
„Am refuzat oferte şi de şase-şapte milioane pentru Florin Costea. Ar fi împotriva firii lucrurilor ca el să plece acum de la Universitatea. Pur şi simplu, un transfer al său nu intră în discuţie în acest moment, indiferent de suma de bani“, afirma zilele trecute Adrian Mititelu. Din câte se pare, suma stabilită de finanţatorul Universităţii Craiova drept clauză de reziliere a contractului lui Florin Costea este de 12 milioane de euro.
Acesta se afla ieri tot la Torino, unde joi s-a operat de deviaţie de sept. El ar fi trebuit să asiste împreună cu antrenorul său, Nicolo Napoli, şi cu Ionel Gane la partida de pe „Stadio Comunale“ dintre AC Torino şi Fiorentina, din ultima etapă a campionatului italian, însă până la urmă a rămas în cameră din cauza vremii reci de afară, care i-ar fi putut crea probleme după intervenţia chirurgicală suferită.
Jucătorul a precizat că nu ştie nimic despre clauza sa din contract. „Nu ştiu de această clauză. Mă interesează mai puţin cât este de reală. Momentan, cel mai mult mă preocupă să mă recuperez rapid după operaţia suferită la nas, iar apoi să am evoluţii la fel de bune pentru Universitatea“, a spus noul „Briliant“ al Craiovei.

Mihai Costea, la fel de bine văzut

Despre fratele lui Florin Costea, Mihai, se spune că este la fel de talentat. Atacantul de 20 de ani al Ştiinţei a evoluat în patru meciuri în acest sezon, cumulând 34 de minute în tricolul alb-albastru, însă s-a accidentat la partida de la Cluj cu Universitatea, devenind indisponibil până la sfârşitul campionatului.
Mihai Costea şi-a demonstrat însă valoarea la „satelit“, fiind golgheterul echipei a doua, iar în sezonul viitor poate ieşi în evidenţă şi în Liga I.
Tocmai de aceea, Mititelu s-a asigurat şi în privinţa lui, în noul contract semnat cu clubul strecurându-i o clauză mare de reziliere. Din câte se pare, aceasta o depăşeşte pe cea stabilită pentru golgheterul oltenilor, clubul care doreşte să-l achiziţioneze pe mezinul familiei Costea înainte de termen trebuind să plătească suma de 15 milioane de euro.
Florin şi Mihai Costea au fost aduşi în Bănie de la CSM Vâlcea în ianuarie 2006, pentru cei doi Ştiinţa plătind 75.000 de dolari, gruparea din Zăvoi urmând să primească însă 25 la sută dintr-un eventual transfer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII