8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVenirăm să câştigăm şi la Cluj

Venirăm să câştigăm şi la Cluj

Spiritul de învingător al Ştiinţei a fost transplantat la CFR Cluj de cei doi olteni-artizani ai eventului ardelenilor, căpitanul Eugen Trică şi impresarul Marcel Popescu.

TVR a înregistrat ieri la Cluj o emisiune despre reuşita CFR-ului Cluj, la care au fost invitaţi artizanii de astăzi ai ardelenilor – preşedintele Iuliu Mureşan, Eugen Trică, fost căpitan al echipei, şi Marcel Popescu – impresarul care a dus la echipa din Ardeal 18 fotbalişti -, plus doi foşti jucători ai formaţiei feroviare, Anca şi Ţegean. Emisiunea va putea fi urmărită sâmbătă, pe TVR2, la ora 16.30.
Trică, produs al şcolii craiovene, a debutat în prima ligă într-un derbi local de poveste, Electro – Universitatea 5-4, în iunie 1995.
Pentru Eugen Trică, eventul cu CFR Cluj este cel mai important trofeu al carierei sale de fotbalist, reuşit la 31 de ani, după ce olteanul de la Teslui şi-a trecut în palmares un titlu şi o cupă cu Steaua. După câştigarea campionatului de către ardeleni, Eugen a spus: „Acest titlu este mai important decât cel câştigat cu Steaua. Dar o să vedeţi că echipa CFR va face ca, încă trei-patru ani de acum încolo, titlul să rămână la Cluj“.

„Am propus al 19-lea jucător la CFR, pe Prette“

Preşedintele Craiovei 1991, Marcel Popescu, aflat la Cluj de câteva zile, a afirmat ieri: „Spiritul Ştiinţei a fost dus la CFR Cluj de Eugen (Trică – n.r.) şi, cu voia dumneavoastră, de mine, ultimul preşedinte al unei echipe din provincie care a câştigat eventul, Craiova 1991. De ce Trică şi Marcel Popescu la CFR? Preşedintele Mureşan a spus că a apelat la oameni cu spirit de învingător, la oameni care au câştigat… Am propus Clujului 18 jucători străini, iar eventul acesta vorbeşte de la sine de profesionalismul cu care se lucrează la Cluj, de profesionalismul meu. Ultimul adus, Ruiz, refuzat de Craiova în urmă cu mulţi ani, a fost omul determinant în obţinerea victoriei din ultimul meci, „U“ Cluj- CFR 0-1. Acum am propus alţi trei jucători CFR-ului, primul fiind aşteptat mâine (astăzi – n.r.), iar joi va fi prezentat. Este vorba de argentinianul Cristian Sanchez Prette, de la Huracan“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS