10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie, nerăbdător să-şi afle adversarul

Tănasie, nerăbdător să-şi afle adversarul

Pugilistul craiovean va susţine primul meci din 2008 la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii iunie. Deocamdată, nu ştie nici numele adversarului său, dar se antrenează pentru a fi într-o formă cât mai bună la ora întâlnirii. „Pantera“ se află la Ploieşti, alături de antrenorul Vasile Fîntînă.

Pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie se pregăteşte pentru primul său meci din acest an. Campionul european la categoria cocoş efectuează zilnic două antrenamente sub comanda maestrului Vasile Fîntînă.
Dacă iniţial ştia că va boxa în cadrul galei în care Lucian Bute îşi va pune în joc centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, acum lucrurile s-au schimbat, deoarece Bute şi-a amânat meciul până în toamnă, din cauza unei accidentări la picior. „Sorin se pregăteşte oricum, pentru că în ultimele discuţii cu preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, acesta i-ar fi promis că îi va pregăti un meci în ţara noastră, indiferent dacă Lucian Bute va boxa sau nu într-o gală în România“, a spus maestrul Fîntînă.
„Am fost anunţat că voi boxa în gala în care va avea loc meciul lui JoJo Dan, iar spre toamnă vom vorbi despre un meci pentru o nouă centură“, a adăugat Sorin Tănasie.

Le face galerie pugiliştilor craioveni
 
„Pantera“ se antrenează săptămâna aceasta la Ploieşti, acolo unde sunt în plină desfăşurare Campionatele Naţionale de tineret (masculin), competiţie la care CSM Craiova are doi reprezentanţi, Liviu Mazilu şi Mihai Nistor.
„Aşa am stabilit cu maestrul Vasile Fîntînă, să îl însoţesc la toate competiţiile la care merge cu sportivii de la CSM Craiova. Am fost şi acum o lună la Câmpulung, la Campionatul Naţional feminin de box. Le-am făcut galerie fetelor de la CSM Craiova şi l-am ajutat pe maestru în colţul ringului. Le-am purtat noroc, pentru că au luat medalii. La băieţi o să fie altfel, pentru că ei sunt mai puternici şi nu au prea mare nevoie de ajutorul meu. Sper ca Mihai Nistor să iasă campion naţional, iar Mazilu să scoată un rezultat bun. În ceea ce priveşte antrenamentele mele, am câte două pe zi: unul fizic şi unul la sală. Nici la Câmpulung, nici la Ploieşti nu am mers doar să mă plimb. Sunt serios la antrenamente“, a spus Sorin.
Acesta a declarat că la Naţionalele de tineret de la Ploieşti este aşteptat şi Rudel Obreja, de la care speră să afle mai multe detalii despre prima sa dispută din 2008. Ultimul meci susţinut de Sorin Tănasie, pentru centura EBU la categoria cocoş, a avut loc la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, în Belgia, atunci când „Pantera“ a pierdut în faţa italianului Ballone, suferind prima sa înfrângere la profesionişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS