Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tricolorii încep pregătirile
Fotbaliştii din campionatul intern, convocaţi de Victor Piţurcă pentru stagiul de pregătire din Turcia, au decolat ieri-dimineaţă spre staţiunea turcă Belek, unde vor sta până pe 19 mai, data la care este programată întoarcerea în ţară. Primii sosiţi pe Aeroportul Otopeni au fost Florin Bratu şi Adrian Cristea, după care, rând pe rând, au venit Bogdan Lobonţ, Cristian Săpunaru, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Cosmin Moţi, Mirel Rădoi, Ovidiu Petre, Nicolae Dică, Bănel Nicoliţă şi Ciprian Deac. Jucătorilor din campionatul intern li s-a alăturat şi Paul Codrea. Portarul Rapidului, Daniel Coman, va pleca spre cantonamentul din Turcia astăzi, fiind învoit, după ce duminică s-a căsătorit. Delegaţia care s-a deplasat la Belek are 42 de persoane, iar fotbaliştii au putut veni însoţiţi de copii, neveste sau prietene. Antrenorul secund al naţionalei, Ştefan Iovan, a apreciat că această acţiune este o noutate pentru lotul naţional: „Nu este un cantonament clasic. În această vacanţă vor merge doar jucătorii vizaţi pentru Euro. Ea a fost stabilită mai de mult. Urmărim să îmbinăm utilul cu plăcutul“. După întoarcerea din Turcia, lotului lărgit din campionatul intern i se vor adăuga şi stranierii, după care va urma un stagiu de pregătire la Mogoşoaia. România va susţine un ultim joc amical în compania Muntenegrului, pe 31 mai, pe stadionul „Steaua“, iar pe 2 iunie, tricolorii vor pleca spre Elveţia.

Hagi şi Souness se luptă pentru Galata
Conform cotidianului turc Sabah, în cursa pentru ocuparea postului de tehnician al echipei Galatasaray au mai rămas doar românul Gică Hagi şi scoţianul Graeme Souness. Amândoi au mai pregătit în trecut formaţia din Istanbul. Se pare că Souness, care a antrenat Galata în perioada 1995-1996, ar fi preferatul preşedintelui clubului, Adnan Polat, însă başcanul turc se gândeşte şi la varianta Gică Hagi, deoarece unii oficiali din conducerea clubului din Istanbul nu au o părere bună despre antrenorul scoţian. Informaţiile privind numirea unui nou tehnician la Galatasaray sunt însă contradictorii, cotidianul Fotomac scriind, în urmă cu două zile, că „Regele“ s-ar fi înţeles în mare măsură cu oficialii clubului din Istanbul. În schimb, Hagi a spus, la sfârşitul săptămânii trecute, că nu a discutat cu nimeni din conducerea grupării turce, iar unul dintre oficialii lui Galatasaray, Haldun Ustunel, a negat, de asemenea, că ar fi existat negocieri cu antrenorul român.

26 de turci pentru Euro 2008

Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a prezentat lotul lărgit pentru Euro 2008. Lista cuprinde 26 de fotbalişti, dintre care va lipsi veteranul Hakan Sukur. Atacantul turc, de 36 de ani, nu va participa la Campionatul European, în ciuda prestaţiilor bune avute la Galatasaray. Jucătorii convocaţi de tehnicianul turc vor efectua un stagiu de pregătire în Antalya, înaintea plecării în Germania, unde vor susţine trei meciuri amicale. Lotul lărgit al Turciei pentru Euro 2008: portari: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor); fundaşi: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarioglu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), Ibrahim Kaş (Beşiktaş), Emre Aşik (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), Ugur Boral (Fenerbahçe); mijlocaşi: Mehmet Aurélio (Fenerbahçe), Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoglu (Newcastle), Tümer Metin (Larissa), Yildiray Baştürk (VfB Stuttgart), Hamit Altintop (Bayern München), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Şanli (Middlesbrough), Kazim Kazim (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan); atacanţi: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altintop (Schalke 04), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erding (Sochaux).

Rui Costa s-a retras
Internaţionalul portughez Rui Costa, care are 36 de ani, s-a retras din activitate duminică seară, evoluând pentru ultima oară pe „Stadio Da Luz“, arena echipei Benfica Lisabona, formaţie care l-a lansat în fotbalul mare. În runda a 30-a a primei ligi lusitane, Benfica a învins, cu 3-0, pe Vitoria Setubal, iar cei 50.000 de spectatori aflaţi pe stadion l-au încurajat pe Rui Costa să înscrie în poarta adversă, însă golurile au fost marcate de Katsouranis (’25), Oscar Cardozo (’39) şi Nuno Gomes (’88). Mijlocaşul portughez a spus că nu mai are ce oferi ca jucător şi a decis să se retragă dintr-o carieră sportivă care a avut punctul culminant în sezonul 2002/2003, când a câştigat Liga Campionilor cu AC Milan. Rui Costa a debutat la Benfica pe 22 septembrie 1991. A jucat prima dată la naţionala Portugaliei într-un meci cu Elveţia, scor 1-1, în martie 1993. El s-a transferat la Fiorentina, unde a evoluat şapte sezoane, înainte de a ajunge, în 2001, la AC Milan. În 2006 a decis să revină la Benfica pentru a-şi pregăti retragerea. În acest sezon, el a jucat 43 de meciuri pentru Benfica şi a marcat zece goluri.

Barcelona s-a făcut de râs

După ce a fost umilită de Real Madrid (1-4), Barcelona a suferit o nouă înfrângere în penultima etapă a Primerei Division. Catalanii au pierdut cu 3-2 meciul de pe teren propriu cu Mallorca, după ce au condus cu 2-0. Henry şi Eto’o au marcat pentru gazde, iar Valero, Webo şi Guiza au înscris golurile vizitatorilor. Barca a ajuns pe locul al treilea, fiind egalată la puncte de Atletico Madrid, învingătoare cu 1-0 în faţa lui Deportivo, şi riscă să piardă în ultima etapă până şi poziţia a patra, ultima care asigură participarea în Champions League. Dintre echipele angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării au câştigat Osasuna şi formaţia lui Laurenţiu Roşu, Recreativo Huelva. Acestea au învins pe Murcia (2-1), care nu are nici o şansă de a se menţine în primul eşalon, respectiv Almeria (2-0). Riscă să meargă în divizia a doua şi Zaragoza, care a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu Real Madrid (Oliveira, Sergio / Robinho, Van Nistelrooy). În pericol de retrogradare este şi Valladolid (0-0 cu Getafe). În schimb, Valencia s-a salvat graţie victoriei la scor (5-1) din meciul cu Levante, deja retrogradată. Villarreal, ocupanta locului al doilea, a învins cu 2-0 pe Espanyol, iar Athletic Bilbao şi Racing Santander au remizat, scor 0-0.

Inter a rămas fără Cambiasso

Colegul lui Cristian Chivu de la Inter Milano, Esteban Cambiasso, a suferit o accidentare la glezna dreaptă, duminică, în partida cu Siena, încheiată la egalitate, scor 2-2, şi va lipsi de pe gazon până la finalul sezonului. Mijlocaşul a fost examinat imediat după terminarea partidei de medicul lui Inter, care a precizat că acesta nu a suferit nici o fractură, ci o leziune la ligamentele gleznei drepte, însă nu a precizat dacă mijlocaşul va fi indisponibil pentru o perioadă mai mare. Internaţionalul argentinian, de 27 de ani, va rata astfel două partide decisive pentru echipa sa din finalul acestui sezon, cea de duminica viitoare, de la Parma, şi cea din finala Cupei Italiei, împotriva lui AS Roma. În prezent, Inter se află pe primul loc în campionat, la un singur punct în faţa lui AS Roma, şi, după semieşecul de duminică, de pe teren propriu, cu Siena (2-2), are nevoie de o victorie în deplasarea de la Parma pentru a-şi asigura un nou titlu de campioană.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version