10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu şi Chivu vor duce greul la Euro 2008

Mutu şi Chivu vor duce greul la Euro 2008

Mircea Irimescu, fostul component al Craiovei Maxima, crede că tricolorii au şansa lor în grupa morţii la turneul final al Euro 2008, dar forma titularilor este determinantă.

„Tunar“, „Iribar“, „Colonelu’“, „Germano“, acestea sunt poreclele lui Mircea Irimescu (foto), care s-a născut în aceeaşi zi cu celebrul tunar al „campioanei unei mari iubiri“, Ion Oblemenco. Irimescu, care mâine împlineşte 49 de ani, spune că nu a fost o povară faptul că s-a născut în aceeaşi zi cu cel mai prolific golgheter al Olteniei: „13 mi-a purtat noroc. Cred că a fost o coincidenţă plăcută: tunarii Craiovei s-au născut în aceeaşi zi, 13 mai. Amândoi am fost stângaci, forţă am avut amândoi (…) Oblemenco a fost însă un atacant de temut, un jucător-simbol al Universităţii. Eu am fost folosit pe mai multe posturi, acolo unde era nevoie de mine: fundaş, mijlocaş, atacant. Numai portar n-am fost… Am debutat ca extremă stângă! Am jucat de toate. La Kaiserslautern am fost fundaş central deoarece era accidentat Tilihoi“. În prima ligă, Irimescu a jucat (la Universitatea) în 318 meciuri, marcând 62 de goluri, iar în cupele europene – 35 de partide, cinci goluri.
În prima reprezentativă a României, Mircea Irimescu a contabilizat nouă meciuri, două goluri, participând la turneul final al Euro 1984. Despre participarea tricolorilor la actuala ediţie a întrecerii finale europene din Elveţia şi Austria, el a declarat: „Depinde de şansă, este posibil orice. Depinde de foarte mulţi factori. În primul rând, forma lui Mutu şi Chivu este foarte importantă, dar şi cea pe care o pot atinge ceilalţi componenţi ai naţionalei ş.a.m.d.“.

Calul i-a pus piedică lui Purima!

Mircea Irimescu povesteşte despre familia Ştiinţei: „Eram pe litoral. Trupa noastră – Ciupitu, Sorin (Cîrţu – n.r.), Geolgău, Ţicleanu, Purima, Negrilă, Tilihoi – mergea în grup la distracţii. Am fost la un pahar de vin într-o seară, am întârziat… Cu ce să ajungem acasă, la hotel? Am luat primul «vehicul» ieşit în faţă: o trăsură! Ne-am urcat în ea, toţi grămadă, unul peste altul şi pe scară… Petre Purima n-a mai avut loc. «Eu alerg pe lângă trăsură», a zis el şi aşa a şi făcut. Cum însă era cu şpriţul în nas, s-a împiedicat şi a căzut… A doua zi, toţi l-au întrebat: «Băi, ce-ai păţit, ai căzut din picioare?!». «Nu, frăţioare, mi-a pus calul piedică!», a răspuns mucalit Purima“.

Returul 2008 a prins bine jucătorilor tineri ai Ştiinţei

Din toamna anului trecut, Mircea Irimescu este antrenor secund al echipei Dacia Mioveni, formaţie care a retrogradat în Liga a II-a. Despre sezonul abia încheiat, el a spus: „Acest campionat a fost aparte. Zic că la vârf a fost corect. Cum a reuşit Steaua să recupereze 11 puncte, asta-i o întrebare la care nu pot să răspund. Ce s-a întâmplat, alţii ştiu, alţii ar putea face lumină. Dacia a pierdut pe mâna ei, adică, în meciurile directe cu celelalte contracandidate la retrogradare, jucătorii Mioveniului nu au putut să demonstreze că sunt mai buni. Nu ştiu care este viitorul nostru, al lui Cîrţu şi al meu, totul se va decide în perioada următoare. Chiar mâine (astăzi – n.r.) ar urma să aibă loc o întâlnire a acţionarilor. Dacia nu a intrat în vacanţă, până pe 25 mai facem antrenamente cu echipa. Universitatea Craiova? După un tur surprinzător, a urmat un retur 2008 bun. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla peste noapte la Ştiinţa, dar este un lucru benefic pentru tinerii jucători“, a spus fostul tunar al Craiovei Maxima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII