Acasă Sport Hagi va fi reînscăunat la Galatasaray

Hagi va fi reînscăunat la Galatasaray

Presa turcă susţine că, în zilele următoare, „Regele“ va fi reinstalat pe banca tehnică a Galatei, deşi formaţia din Istanbul, sub conducerea antrenorului Cevat Güler, a câştigat sâmbătă cel de-al 17-lea titlu de campioană.

Presa din Istanbul a informat că Gică Hagi (foto) va prelua în următoarele zile conducerea tehnică a echipei Galatasaray. Motivele pentru care oficialii clubului turc au decis să numească un nou antrenor sunt necunoscute, Galatasaray, sub conducerea tehnicianului Cevat Güler, câştigând sâmbătă cel de-al 17-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa, după victoria din meciul cu Genclerbirligi Oftasspor, de pe teren propriu, scor 2-0, din ultima etapă a campionatului.
Galatasaray a terminat sezonul cu 79 de puncte, cu şase mai mult decât rivala sa, Fenerbahce, care a pierdut în ultima etapă, în deplasarea de la Trabzonspor, scor 0-2. Galatasaray va evolua în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

Negocieri dificile

Negocierile dintre başcanii grupării din Istanbul şi Hagi au început pe 5 aprilie, după ce antrenorul Karl-Heinz Feldkamp a demisionat. Galata i-a oferit „Regelui“ un contract până la finalul acestui sezon, cu clauză de prelungire pentru încă un an, în timp ce antrenorul român a solicitat un angajament ferm pe un an şi jumătate. Din cauza acestei neînţelegeri, oficialii turci s-au orientat spre un tehnician local, Cevat Güler.
Başcanii Galatei nu au întrerupt negocierile cu Hagi, însă i-au contactat şi pe antrenorii Mustafa Denizli, Michael Laudrup, Lothar Matthaus şi Alberto Zaccheroni, pentru a se informa în privinţa pretenţiilor contractuale ale acestora.

„Regele“ va bate în curând palma cu turcii

Cotidianul Fotomac a anunţat în weekend că Gică Hagi s-a înţeles în mare măsură cu oficialii clubului Galatasaray în vederea preluării postului de antrenor principal al echipei din Istanbul.
„Galatasaray a găsit antrenorul pentru noul sezon: Gheorghe Hagi. Conducerea galben-roşie i-a făcut o ofertă tehnicianului român, care a mai antrenat pe Cimbom în perioada 2004-2005. Se pare că Hagi, care este la Istanbul de mai multe zile, priveşte cu căldură această propunere. Conducerea clubului Galatasaray va face anunţul oficial în următoarele zile“, a scris sursa citată.
Gică Hagi a pregătit-o pe Galatasaray şi în perioada 2004-2005, reuşind să câştige cu această formaţie Cupa Turciei, în 2005.

Exit mobile version