11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinal dramatic de campionat în Franţa

Final dramatic de campionat în Franţa

După mulţi ani, titlul de campioană în Franţa se va decide în ultima etapă. În runda a 37-a, penultima, atât lidera Olympique Lyon, cât şi ocupanta poziţiei secunde, Girodins Bordeaux, au câştigat, iar diferenţa dintre ele a rămas de două puncte. Lyonezii lui Alain Perrin s-au impus la limită, cu 1-0, pe teren propriu, în faţa formaţiei AS Nancy, prin autogolul lui Luiz din minutul 63. În schimb, Bordeaux s-a impus cu 2-0 în faţa lui Sochaux. Pentru echipa antrenată de fostul internaţional Laurent Blanc au marcat Fernando (’45) şi Chamakh (’58). Lyon pare totuşi să aibă prima şansă la titlu, pentru că în ultima etapă, programată pe 17 mai, va juca pe terenul formaţiei Auxerre, echipă care nu mai are probleme cu retrogradarea, iar Bordeaux va evolua la Lens, formaţie care îşi joacă ultima şansă de a rămâne în Ligue 1 şi în sezonul viitor.
În urma acestei etape, a 37-a, altă formaţie a spus adio primei divizii, RC Strasbourg. Gruparea de pe „La Meinau“ a fost umilită chiar în faţa propriilor fani de Caen, care s-a impus cu 4-1. Strasbourg ocupă locul al 19-lea, penultimul, la patru puncte distanţă de echipele care mai au şanse să se menţină în prima ligă.

Românii de la Auxerre parcă au intrat în vacanţă

AJ Auxerre, formaţia la care evoluează şi românii Daniel Niculae, Vlad Munteanu şi Gabriel Tamaş, a suferit o nouă înfrângere la scor, cu 3-0, la Monaco. Scăpată de griji în acest sezon, echipa condusă de pe bancă de Jean Fernandez a jucat fotbal doar până la pauză, în partea secundă jucătorii evoluând de parcă erau în vacanţă. Monaco a marcat prin Bakar (’49), Nene (’75) şi Meriem (’83) şi i-a provocat lui Auxerre a 17-a înfrângere din această ediţie. Daniel Niculae a fost titular la oaspeţi şi a rămas în teren pe toată durata meciului, în timp ce Vlad Munteanu a fost introdus în minutul 77. În ultima rundă, Auxerre are şansa să trimită titlul de campioană la Bordeaux, în cazul unei victorii pe teren propriu cu Lyon. Alte rezultate din Ligue 1: Le Mans – Marseille 0-0, PSG – Saint Etienne 1-1, Lille – Lens 2-1, Rennes – Toulouse 2-1, Valenciennes – Nice 1-2, Metz – Lorient 1-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS