Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

CSU încheie sezonul pe locul trei
Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au câştigat ieri meciul de pe teren propriu cu Universitatea Valahia Târgovişte, scor 36-22 (16-11), din cadrul ultimei runde din Divizia A. În urma acestui succes, handbaliştii pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu au încheiat sezonul pe locul trei, la trei puncte în faţa adversarei de ieri. „Am dominat jocul cu cei din Târgovişte şi am câştigat pe merit. Cei câţiva spectatori prezenţi în Sala Sporturilor au putut urmări o partidă spectaculoasă, zic eu. Mă mulţumeşte locul trei ocupat în acest sezon“, a spus după joc antrenorul Paul Stuparu. Seria B a Diviziei A masculine a fost câştigată de către CS H&V Piteşti. Formaţia pregătită de Titel Răduţă va participa la turneul de baraj pentru Liga Naţională (12-14 mai, Bucureşti) alături de formaţiile Universitatea Galaţi, Safilar Arad şi Transilvania Cluj.

Selecţia de la Trişcu, mare succes
Dănuţ Anghel, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) „Petrache Trişcu“, din Craiova, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele finale ale programului de selecţie a sportivilor demarat în luna martie a acestui an. „Între 1 martie şi 11 aprilie, toţi antrenorii şi profesorii de sport de la şcoala noastră au mers prin unităţile de învăţământ din Craiova şi au urmărit la lucru, în timpul orelor de educaţie fizică, elevii din clasele primare. Au fost implicaţi în această selecţie peste 1.000 de elevi, iar la final au fost reţinuţi 256. Unii dintre ei vor alcătui clasele de a V-a, la «Trişcu», iar ceilalţi vor rămâne sub atenta noastră supraveghere“, a explicat Anghel. Directorul craiovean a adăugat că doar două şcoli nu au permis accesul antrenorilor, Şcoala Generală nr. 9 şi Şcoala Generală nr. 13. După ce au văzut copiii cu aptitudini native, profesorii de la „Petrache Trişcu“, coordonaţi de directorul adjunct, Cătălin Brânduşoiu, i-au testat pe probe generale şi specifice, în special scrimă şi atletism. În demersul său, LPS „Petrache Trişcu“ a fost sprijinit de ISJ Dolj, în special de Nicolae Cojocaru, inspector pe probleme de sport.

Turneu de juniori la Şcoala nr. 33
Fotbaliştii de la grupele de juniori 1996 şi 1997 din Craiova îşi vor disputa mâine supremaţia în „Cupa Speranţei“, competiţie care va avea loc pe terenul sintetic de la Şcoala nr. 33 din Craioviţa Nouă, în organizarea ziaristului sportiv Cristi Iacob, în colaborare cu AJF Dolj. La competiţie şi-au anunţat participarea şase formaţii, împărţite în două grupe. Din grupa A fac parte echipele CSS Craiova, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi „Luceafărul“ Filiaşi, iar în grupa B se află formaţiile Gaz Metan CFR, FEFS şi CS Armata. Meciurile din grupe încep la ora 10.00, la ora 15.00 debutează semifinalele, iar finala mare este programată la ora 18.30, urmată de festivitatea de premiere. AJF Dolj va trimite la turneu arbitri de sex feminin.

CET vrea să-şi spele păcatele
La începutul sezonului 2007-2008, conducerea echipei feminine de baschet CET Govora anunţa că obiectivul este de a termina cel puţin pe poziţia a patra a clasamentului. Chiar dacă CET avea şansa a treia la cucerirea titlului naţional, govorencele au dezamăgit total în acest sezon, iar investiţiile masive făcute în jucătoare, precum Carmen Bagiu sau Luiza Voinea, nu au dat nici un rezultat. Gruparea vâlceană va întâlni astăzi, în deplasare, de la ora 16.00, în primul joc al fazei a II-a (locurile 5 – 6), pe Universitatea Cluj-Napoca. Cele două echipe s-au întâlnit în acest an de patru ori. În campionat, clujencele şi-au adjudecat ambele partide, cu 67-46 (în tur, la Râmnicu Vâlcea) şi cu 69-53 (retur). În sferturile cupei, U-TCRE Cluj-Napoca avea să câştige prima întâlnire cu scorul de 85-80, iar în manşa a doua, govorencele au obţinut unica victorie în faţa ardelencelor, cu 74-72. Clujencele pornesc ca favorite, fiind avantajate şi de propriul teren, dar jucătoarele de la CET Govora vor să salveze un sezon dezastru şi pentru asta trebuie să câştige astăzi în sala „Horia Demian“. 

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version