Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

CSU a revenit pe locul trei
Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au câştigat ieri partida din deplasare cu Petrolul Teleajen Lukoil Ploieşti, scor 30-26 (12-8), meci din cadrul penultimei etape a Diviziei A masculine, seria B. În urma acestui succes, elevii lui Paul Stuparu şi Cătălin Popescu au revenit pe locul trei în clasament, la un punct în faţa celor de la Universitatea Valahia Târgovişte, formaţie care a pierdut în această rundă în faţa liderului CS H&V Piteşti. „Am făcut un joc bun la Ploieşti. Au fost mai puţine greşeli în apărare şi au avut câteva contraatacuri reuşite. Repriza a doua am dominat-o, mereu conduceam la o diferenţă de cinci-şase goluri, doar finalul de joc a fost echilibrat“, a declarat ieri antrenorul principal al craiovenilor, Paul Stuparu. Acesta a mizat în meciul de la Ploieşti pe jucătorii: Păun, Trancă – Şerban (8 goluri), Mincan (12), Bîrlogeanu (3), Tîrnă (3), R. Mihai (1), Mărgineanu (1), Pascu (1), Cordescu (1), Cristea şi Niţu. Miercuri, craiovenii vor juca pe teren propriu în compania celor de la Târgovişte.

Sorana a obţinut primul trofeu WTA
Sorana Cîrstea s-a impus, alături de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, în proba de dublu a turneului WTA de la Fes, obţinând primul trofeu WTA din carieră. Cuplul româno-rus a avut nevoie de doar 36 de minute pentru a trece, cu un dublu 6-2, de perechea formată din Alisa Kleybanova şi Ekaterina Makarova. Egalitatea s-a menţinut în primul set până la scorul de 2-2, moment în care Sorana şi Anastasia au început să adune game după game şi s-au impus cu 6-2. În setul următor, dublul româno-rus a condus cu 2-0, a fost egalat însă, urmând o nouă serie de patru game-uri câştigate la rând şi setul s-a încheiat tot cu 6-2. În urma acestei victorii, Sorana şi Anastasia vor împărţi 115 puncte şi 6.750 de dolari.

CIP Deva – FC Craiova, pe sticlă  
Astăzi vor avea loc primele înfruntări din semifinalele play-off-ului Ligii I de futsal din România. FC Craiova se va deplasa la Deva, acolo unde, de la ora 19.30, va întâlni campioana la zi, CIP Deva, meci transmis în direct de canalul SportKlub. Formaţia hunedoreană, antrenată de selecţionerul României, Zoltan Jakaab, se confundă, practic, cu naţionala României, aici jucând zece din cei 15 componenţi ai lotului tricolor. Şi în lotul craiovean se regăsesc doi jucători de naţională, portarul Cătălin Rizan şi atacantul Alin Bugălă. Partida se anunţă interesantă şi, deşi CIP Deva ar putea fi considerată favorită, jucătorii de la FC Craiova au demonstrat că au forţa să se lupte de egal la egal cu Deva şi Odorhei, singurele echipe care au încheiat sezonul regulat în faţa lor. Partida din Sala Sporturilor de la Deva va fi arbitrată de Mugurel Vădan şi Radu Voinea. Arbitru de rezervă este Marius Mititel, iar observatori au fost desemnaţi Valeriu Ioniţă şi Radu Muşat. Atât arbitrii, cât şi observatorii sunt din Bucureşti. Tot azi, în celălalt meci din semifinalele play-off-ului, ACS Odorheiu Secuiesc primeşte vizita celor de la City’us Târgu Mureş.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version