24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii lui Auxerre au scăpat de retrogradare

Românii lui Auxerre au scăpat de retrogradare

Cu două etape înaintea încheierii campionatului Franţei, „Nico“ şi compania
s-au depărtat de zona retrogradării. Din păcate, Gabriel Tamaş s-a accidentat şi a jucat doar 52 de minute în partida cu Valenciennes.

 

Cei trei români din lotul lui Auxerre, Daniel Niculae, Gabriel Tamaş şi Vlad Munteanu, se pot gândi la Campionatul European. Echipa lor a scăpat de griji după victoria, cu 2-0, obţinută pe teren propriu cu Valenciennes, din etapa a 36-a a campionatului Franţei, şi este în proporţie de 99 la sută salvată de la retrogradare. Cu două etape înainte de final, Auxerre se află la cinci puncte de zona minată a clasamentului, în care se găsesc Strasbourg, PSG, Toulouse şi Lens, pe lângă deja retrogradata Metz.

Pe stadionul „L’Abbé-Deschamps“, în faţa a 20.000 de spectatori, elevii lui Jean Fernandez au deschis scorul în minutul 17, prin Lejeune, iar Jelen a stabilit scorul final în minutele de prelungire ale întâlnirii.

Daniel Niculae a bifat toate cele 90 de minute ale partidei şi a fost notat cu 6,5 de cotidianul L’Equipe pentru evoluţia sa. „Nico“, autor a 11 goluri în actuala ediţie a Ligue 1, a fost lăudat şi de site-ul oficial al clubului AJ Auxerre, atacantul român pasându-i decisiv lui Jelen la cel
de-al doilea gol.

 

Tamaş e în pericol să rateze Euro

 

Dacă veştile despre Niculae, care s-a descurcat bine în compartimentul ofensiv al lui Auxerre, sunt bune, nu se poate spune acelaşi lucru despre Gabriel Tamaş. Titular şi el în meciul cu Valenciennes, fundaşul român a părăsit terenul în minutul 52, în urma unei accidentări la genunchi, fiind înlocuit cu Mignot. Conform presei franceze, este posibil ca Tamaş să fi suferit o leziune la ligamente, în acest caz fiind necesară o pauză de cel puţin trei săptămâni. Astfel, prezenţa lui la Euro 2008 ar fi pusă sub semnul întrebării. Tamaş a fost ezitant pe durata celor 52 de minute jucate cu Valenciennes, fiind taxat de L’Equipe pentru evoluţia sa, el primind nota 5.

Al treilea român din lotul lui Auxerre, Vlad Munteanu, a fost rezervă. Mijlocaşul nu a jucat decât două meciuri ca titular de când se află în Franţa, în alte şase fiind introdus în repriza a doua.

La finalul partidei cu Valenciennes, antrenorul gazdelor, Jean Fernandez, a dedicat victoria suporterilor: „Toate meciurile sunt importante, toate sunt grele. Şi acesta a fost. Cred că am făcut un pas foarte mare pentru salvarea de la retrogradare. Dedic această victorie tuturor suporterilor noştri“.

 

Lyon s-a împotmolit la Nice

 

Dacă în ultimii ani a defilat prin campionat, neavând practic adversar pe măsură, în acest sezon, Olympique Lyon are probleme în tentativa de a-şi trece un nou titlu în palmares. Băieţii lui Alain Perrin nu au reuşit să obţină decât un rezultat de egalitate, scor 0-0, la Nice, pe terenul unei echipe scăpate de orice griji. Benzema, Govou, Keita, dar şi căpitanul Juninho Pernambucano au avut o prestaţie modestă pe „Stade municipal du Ray“ din Nice şi au fost criticaţi de suporteri şi de presă. Contracandidata Bordeaux avea, înaintea meciului de aseară de la Marseille, şansa să se apropie la două puncte de lyonezi, în condiţiile în care au mai rămas de jucat două meciuri din Ligue 1.

În lupta pentru un loc de Liga Campionilor, Nancy a obţinut un succes important pe teren propriu, 3-0 cu Strasbourg, şi a urcat pe locul al treilea, depăşind-o pe Marseille, echipă cu o partidă în minus. Au marcat Bérenguer (’38), Fortune (’45) şi Zerka (’58).

Ligue 1, etapa a 36-a

Rezultate: Nice – Lyon 0-0, Toulouse – PSG 1-1, Nancy – Strasbourg 3-0, Caen – Rennes 2-2, Lorient – Le Mans 0-0, Auxerre – Valenciennes 2-0, Sochaux – Metz 0-0, Lens – Monaco 0-0. Aseară s-au jucat meciurile: Saint Etienne – Lille şi Marseille – Bordeaux. Clasament: 1. Lyon 73 de puncte; 2. Bordeaux 68; 3. Nancy 60; 4. Marseille 58; 5. Saint Etienne 58; 6. Lille 52; 7. Rennes 52; 8. Le Mans 52; 9. Nice 49; 10. Lorient 48; 11. Caen 48; 12. Valenciennes 45; 13. Sochaux 44; 14. Monaco 44; 15. Auxerre 44; 16. Toulouse 39; 17. Lens 39; 18. PSG 39; 19. Strasbourg 35; 20. Metz 21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS