Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Niculescu da, Bogdan ba
Tenismana Monica Niculescu a reuşit calificarea în optimile de finală ale turneului de la Cagnes sur Mer, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari. Românca de 20 de ani, ocupantă a poziţiei 126 în clasamentul WTA, a avut nevoie de aproape două ore pentru a o învinge, cu 7-5, 7-6 (2), pe elveţiana Emmanuelle Gagliardi (152 WTA). Viitoarea adversară a Monicăi Niculescu va fi ucraineana Yevheniia Savranska (245 WTA), o jucătoare intrată pe tabloul principal din postura de lucky-looser. Spre deosebire de Monica Niculescu, Ana Bogdan a cunoscut înfrângerea în runda inaugurală a turneului de la Cagnes sur Mer. Reprezentanta noastră, care are 15 ani şi ocupă locul 7 la juniori şi 869 la seniori, a ajuns pe tabloul principal ca lucky-looser, însă nu a putut să facă prea multe în faţa franţuzoaicei Mathilde Johansson, ocupantă a poziţiei 130 în ierarhia mondială, cedând în două seturi, scor 1-6, 2-6.

Lorenzo, gata de China
Noua senzaţie a MotoGP-ului, Jorge Lorenzo, se declară pregătit pentru Marele Premiu al Chinei, eveniment programat la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul din Shanghai, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală imediat după cursa câştigată în Portugalia. „Cu fiecare zi trecută mă simt mai bine după operaţie. Am o stare bună şi cred că recuperarea decurge fără probleme. Voi merge în China într-o condiţie fizică optimă“, a spus pilotul echipei Fiat Yamaha. „Victoria din Portugalia a fost ca un mare cadou pe care nu l-am aşteptat, dar într-un fel nu a fost o victorie perfectă, fiindcă nu m-am putut bucura până la capăt de ea. Durerea pe care o resimţeam la braţ a schimbat planurile pentru celebrarea succesului, dar cred că important este să fiu apt pentru cursele următoare“, a completat Lorenzo. Ocupant al primului loc în clasamentul piloţilor după trei etape consumate din actuala ediţie a Campionatului Mondial, Jorge Lorenzo se declară mulţumit de atingerea obiectivului principal în acest sezon, şi anume obţinerea victoriei. „Sunt calm şi relaxat, deoarece mi-am îndeplinit visul, iar pentru mine ţinta acestui sezon a fost deja atinsă. Acum trebuie să continuăm în acelaşi mod, iar eu să fiu concentrat în următoarele curse“, a punctat campionul clasei 250 cc, trecut în acest an la MotoGP alături de Valentino Rossi. Marele Premiu al Chinei va debuta în această dimineaţă cu primele sesiuni de antrenamente libere şi calificări, urmând să se termine duminică, atunci când sunt programate cursele celor trei clase, printre participanţii de la 125 cc numărându-se şi Robert Mureşan, unicul reprezentant al României în Motomondialul de Viteză.

Se reiau mutările în Bulgaria
Campionatul European de şah de la Plovdiv a fost reluat ieri, după o zi de repaus, cu runda a 8-a, în care maestrul român Constantin Lupulescu l-a învins pe Rauf Mamedov (Azerbaidjan), Andrei Istrăţescu a câştigat la Dimitri Botcearov (Rusia), în timp ce Vladislav Nevednici a pierdut cu „negrele“ în faţa lui Nikita Vitiugov (Rusia). În clasament continuă să conducă Emil Sutovski (Israel), Pavel Tregubov (Rusia), Serghei Movsesian (Slovacia), fiecare cu 6,5 puncte, urmaţi de Constantin Lupulescu, Fabiano Caruana (Italia), Levan Panţulaia (Georgia) – fiecare cu 6 puncte. Andrei Istrăţescu se află pe locul 17, cu 5 puncte. În turneul feminin, Luminiţa Cosma a învins-o pe Marina Macropulos, Luiza Marin a câştigat la Smaranda Păduraru, în timp ce Corina Peptan a pierdut partida cu Sofia Gvetadze (Georgia). În clasament, pe primele locuri se regăsesc Pia Cramling (Suedia), Ana Uşenina şi Katerina Lahno, ambele din Ucraina, fiecare cu 6,5 puncte. Până la încheierea competiţiei au mai rămas două runde în care se vor decide câştigătorii, numărul aspiranţilor fiind destul de mare. Primele 12 clasate se vor califica la Campionatul Mondial, iar primii 22 din turneul masculin vor primi dreptul să participe la Campionatul Mondial şi la Cupa Mondială.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version