Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Vâlcenii, obligaţi să câştige
Pentru a mai salva cât de cât încă un sezon slab în prima divizie masculină, BC Râmnicu Vâlcea este obligată să câştige astăzi în faţa celor de la CSU Oradea, în cea de-a treia întâlnire din play-off (9-16). Precedentele două întâlniri au fost împărţite „frăţeşte“. În primul joc, la Râmnicu Vâlcea, elevii lui Cristi Achim s-au impus cu 70-65, ca în cea de-a doua întâlnire oltenii să cedeze la Oradea, cu 73-92. Jocul trei va avea loc la Râmnicu Vâlcea, astăzi, de la ora 17.00, în Sala „Traian“, şi nu la Oradea, aşa cum Federaţia Română de Baschet a afişat pe site-ul propriu. În caz de victorie şi dacă se va respecta grila anunţată înainte de play-off, în faza următoare, BC Râmnicu Vâlcea va da piept cu CS Otopeni, care a trecut în două rânduri de CSM „U“ Craiova cu 97-46, respectiv 100-83. CS Otopeni şi BC Râmnicu Vâlcea au promovat în prima divizie împreună, în urmă cu două sezoane, dar nici una nu a rupt gura târgului.

Moroşanu nu uită meciul cu Kemayo

Deşi au trecut câteva zile de la gala K1 din Olanda, de la Amsterdam, când a pierdut în 35 de secunde în faţa francezului Freddy Kemayo, Cătălin Moroşanu nu a putut trece peste acest „episod“. „Moartea din Carpaţi“ a dat publicităţii un comunicat în care a susţinut că victoria lui Freddy Kemayo a fost întâmplătoare. „O secundă de neatenţie m-a privat de victorie. Am neglijat apărarea şi am mizat numai pe atac. Cea mai bună apărare este atacul, nu? Încă din primele secunde am simţit că pot câştiga acest meci. M-am dus tot timpul peste adversar şi i-am cărat pumni în cap şi la ficat. I-am aplicat şi o lovitură de picior. Aveam aşa o răutate în mine, încât atunci când l-am dat la podea pe Kemayo aş fi vrut să-l lovesc în continuare, dar regulamentul nu-mi permitea. După ce am primit acea lovitură de genunchi, simţeam că pot continua, dar, din păcate, arbitrul a hotărât să oprească meciul. Dacă m-ar fi lăsat, îi mai rupeam vreo două coaste. O să-mi studiez şi eu viitorii adversari. Până acum credeam că aceasta este doar treaba antrenorului. Japonezii mă iubesc foarte mult. Îmi zic Katamoro“, a notat Cătălin Moroşanu în comunicatul remis ieri.

Gîrd şi-a văzut de treabă în Tunis
Românul Cătălin Gîrd, care are 26 de ani şi ocupă locul 235 în clasamentul ATP, a reuşit calificarea în actul secund al Challenger-ului de la Tunis, turneu dotat cu premii totale în valoare de 125.000 de dolari. Reprezentantul nostru l-a învins în manşa inaugurală pe rusul Michail Elgin, după două seturi, scor 6-3, 6-1, iar în runda următoare îl va avea ca adversar pe chilianul Nicolas Massu, favoritul numărul cinci al competiţiei şi ocupantul locului 117 în ierarhia ATP. La Challenger-ul de la Praga, ale cărui premii se ridică la 64.000 de euro, Adrian Cruciat, favoritul cinci al turneului, a fost învins, neaşteptat, în turul întâi, cu 6-3, 2-6, 6-7 (3), de cehul Bohdan Ulihrach. Veşti proaste au venit şi de la Roma, unde Adrian Ungur nu a avut o evoluţie prea strălucită la turneul de 30.000 de euro, părăsindu-l încă din runda inaugurală, după ce a cedat cu 6-4, 2-6, 6-3 în faţa austriacului Daniel Koellerer. Viitorul adversar al acestuia va fi alt român, Victor Crivoi, prezent şi el pe tabloul principal al turneului din capitala Italiei.

Tobias Unger spune lucruri trăsnite
Atletul Tobias Unger a făcut ieri o declaraţie-şoc. Germanul a afirmat că aurul în proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 nu poate fi cucerit decât cu ajutorul substanţelor interzise. „În realitate, proba de 200 de metri de la Beijing nu poate fi câştigată decât dacă eşti dopat“, a spus Unger, într-o dezbatere cu tema „Dopaj şi Beijing“, care a avut loc în Esslingen (Germania). Atletul a ştiut la ce riscuri se expune când a făcut afirmaţia, admiţând că el însuşi poate fi suspectat că se dopează. Germanul Tobias Unger a ocupat locul şapte în proba de 200 de metri la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena, iar în 2005 el a cucerit titlul de campion european al acestei probe în sală, la Madrid.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version