10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea face cărţile şi la retrogradare

Universitatea face cărţile şi la retrogradare

Gloria Buzău şi Ceahlăul speră să învingă Universitatea şi să rămână în primul eşalon, dar juveţii promit că nu-şi vor menaja adversarii.

După ce a „arbitrat“ meciul pentru titlul de campioană, ieşind şifonată din duelul cu Steaua, chiar dacă la acest lucru au contribuit şi arbitrii, Universitatea are alte două partide importante. Desigur, importante pentru adversare, Gloria Buzău şi Ceahlăul pregătindu-se să dea piept cu Ştiinţa, o echipă care nu ar fi exclus să recurgă la câteva experimente, date fiind situaţia din clasament, juveţii scăpând de emoţiile retrogradării, şi ideea expusă de oficialii olteni, care au anunţat că pe final de sezon vor da credit tinerilor. Asta nu înseamnă că alb-albaştrii nu-şi vor dori victoria la următoarele două meciuri. A spus-o ieri Andrei Prepeliţă, jucătorul de un milion de euro, care sâmbătă a spart gheaţa şi a reuşit să marcheze primul gol pentru Universitatea.

Prepeliţă n-are milă de codaşe

„Nu putem să spunem că vom decide soarta acestor două echipe. Atât Gloria Buzău, cât şi Ceahlăul şi-au decis singure soarta şi au ajuns în această situaţie numai din cauza lor. Fiecare îşi va juca şansa. Noi vrem să câştigăm, iar ele vor victorii pentru a se menţine în Liga I. Nu ne va părea rău de nici una dacă le vom învinge“, a declarat Andrei Prepeliţă pe fanatik.ro.
Mijlocaşul Ştiinţei a vorbit şi despre golul din partida cu Steaua. „Pot să spun că plâng cu un ochi şi cu celălalt râd. Sunt bucuros că am înscris în poarta unei formaţii ca Steaua, însă sunt trist că nu am reuşit să învingem. Universitatea Craiova a avut, în ultima perioadă, evoluţii foarte bune, de aceea consider că meritam să câştigăm, însă, aşa cum a fost şi la acest meci, şi la celelalte am pierdut puncte pe greşelile noastre, dar şi pe ale arbitrilor“, a mai spus Prepeliţă.
„Nu văd de ce unii jucători să intre mai devreme în vacanţă. Ca orice angajat, fotbalistul are datoria să muncească, aşa mi s-ar părea normal. Miza echipei din acest final de sezon este să-şi adune punctele, având în vedere răsplata financiară din drepturile de televizare pentru orice loc mai sus în clasament“, a precizat şi managerul general al grupării oltene, Ilie Balaci.

Tănasă, la recuperare

După confruntarea cu Steaua, craiovenii au primit liber până ieri după-amiază, când s-au reunit pentru a relua antrenamentele în vederea partidei cu Gloria Buzău. Din păcate pentru olteni, la meciul cu „Steluţa“, antrenorul Nicolo Napoli nu va putea conta pe Bornescu, Dorel Stoica, Dilevski şi Mitchell, toţi patru suspendaţi. Pe lista indisponibililor se mai află Baird şi Tănasă, accidentaţi, deşi ultimul, diagnosticat cu ruptură musculară, s-a recuperat mult mai repede decât se pronostica, urmând să-şi reia pregătirile alături de echipă. Însă, este puţin probabil ca „Tase“ să forţeze revenirea într-un meci oficial, medicul oltenilor ţinându-l permanent sub supraveghere, pentru a nu risca o recidivă. În schimb, în disputa cu Gloria Buzău este posibil să evolueze Mihai Costea, accidentat în finalul partidei pierdute de olteni cu 2-0, în deplasare, cu Universitatea Cluj.
Doi dintre jucătorii de bază ai Ştiinţei, Florin Costea şi Josh Mitchell, şi-au prelungit ieri contractele, cei doi semnând un nou angajament valabil până în 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU