10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTadici a inspectat Ungaria

Tadici a inspectat Ungaria

Tehnicianul chimist speră ca în această săptămână să se perfecteze cel puţin un contract al unei „straniere“.

Tehnicianul principal al Oltchimului, Gheorghe Tadici, a văzut pe viu returul semifinalei Ligii Campionilor dintre ETO Gyor şi Zvezda Zvenigorod, câştigată de rusoaice, care s-au calificat în finală, deşi pierduseră pe propriul teren în tur. Chimistul nu a uitat că formaţia olteană a fost stopată în drumul spre „careul de aşi“ după ce unguroaicele au pierdut suspect, pe propriul teren, cu Lada Togliatti şi a spus că s-a bucurat pentru succesul elevelor lui Evgueni Trefilov: „Dumnezeu este sus. Mai multe nu am de declarat. Am văzut partida şi Zvezda a meritat victoria şi calificarea. Nu este adevărat că Trefilov nu a făcut deplasarea pentru că aşa au vrut handbalistele. Din câte ştiu eu, a rămas în Rusia pentru că suferă de o infecţie urinară puternică“.
Gheorghe Tadici a văzut la lucru, în localitatea ungară Szekesferhervar, câteva handbaliste pe care Oltchim are în plan să le transfere. Ţinta pare a fi slovaca Hortenzia Szrnka. „Încă nu pot da nume, dar cu siguranţă în această săptămână vom avea mai multe amănunte. Am văzut handbalistele care ne interesează. Mi-a plăcut evoluţia lor, sper ca tratativele să avanseze“, a spus antrenorul campioanei en-titre a României.
Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în linia dreaptă a pregătirilor pentru ultima partidă dificilă din deplasare din acest sezon, sâmbătă, la Cluj. „Mă aştept să jucăm şapte contra nouă“, a prefaţat Tadici întâlnirea din Ardeal.
În ceea ce priveşte echipa naţională, meciul retur dintre România şi Islanda, care va conta pentru calificarea la CE de handbal, nu va avea loc la Râmnicu Vâlcea, aşa cum aproape toată lumea se aştepta, ci la Brăila. Tricolorele vor evolua contra nordicelor pe 7 iunie, la o săptămână distanţă de turul de la Reykjavik, şi pornesc ca favorite la calificare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS