12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO victorie cu Mioveni i-ar scăpa de griji pe gorjeni

O victorie cu Mioveni i-ar scăpa de griji pe gorjeni

Pandurii Târgu Jiu trebuie să înfrângă Dacia Mioveni, pentru a-şi asigura matematic prezenţa în sezonul viitor al Ligii I cu o etapă înainte de final.

Cu două etape înainte de finalul campionatului, pandurii au patru puncte avans faţă de ocupanta primului loc retrogradabil, Ceahlăul Piatra Neamţ.
Un succes duminică, în faţa Daciei Mioveni, ar garanta prezenţa gorjenilor şi în viitorul sezon al Ligii I, îndeplinirea obiectivului putând fi sărbătorită de fotbalişti chiar pe „Municipal“, în faţa propriilor spectatori. Nici un egal nu ar fi tocmai rău pentru echipa lui Neagoe, dar salvarea ar fi condiţionată de rezultatul ultimului meci de la Gloria Bistriţa, dacă Gloria Buzău şi Ceahlăul ar învinge în această rundă pe Universitatea Craiova, respectiv Poli Timişoara. În schimb, Dacia Mioveni nu-şi permite să joace la egal la Târgu Jiu, Sorin Cîrţu fiind obligat să renunţe la autobază şi să forţeze victoria pentru a-şi menţine puţinele şanse de salvare.
Oficialii grupării gorjene cred că doar Gloria Buzău, Ceahlăul şi Dacia Mioveni trebuie să-şi mai facă griji în privinţa retrogradării.
„Suntem salvaţi. Nu cred că aceste trei candidate la locul 14 pot câştiga toate punctele puse în joc în ultimele două runde, iar noi să pierdem ambele jocuri. Universitatea Craiova nu este echipa care să piardă două jocuri la rând, şi la Buzău, şi acasă, cu Ceahlăul“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Pandurii Târgu Jiu are de partea sa avantajul rezultatelor directe, în caz de egalitate, cu două dintre echipele din subsolul clasamentului, Gloria Buzău (3-0 şi 3-1) şi Ceahlăul Piatra Neamţ (1-0 şi 1-2), iar în tur, la Mioveni, trupa lui Neagoe a terminat la egalitate, 1-1, astfel că şi o remiză albă pe „Municipal“ ar avantaja-o.

Şi suporterii cred în salvare

Într-un sondaj lansat de site-ul clubului Pandurii, www.pandurii-tg-jiu.ro, 1.878 de votanţi au răspuns la întrebarea „Credeţi că Pandurii Târgu Jiu va reuşi să evite retrogradarea în acest sezon?“, majoritatea dintre aceştia fiind optimişti în privinţa realizării obiectivului. 88 la sută dintre participanţi, adică 1.647 de votanţi, au răspuns pozitiv la această întrebare, patru la sută au spus că nu ştiu, iar opt la sută nu au crezut în şansa grupării gorjene de a se menţine în Liga I. Pandurii s-ar putea salva matematic de la retrogradare cu o etapă înainte de final, cu toate că în acest an a deţinut câteva etape „lanterna roşie“ a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII