22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM Craiova vor în Liga Naţională

Handbalistele de la SCM Craiova vor în Liga Naţională

Oltencele speră că în şedinţa de pe 5 mai de la Federaţie se va hotărî ca Liga Naţională să aibă 14 echipe. Dacă ar fi aşa, elevele lui Gheorghe Sbora, clasate pe locul doi în Divizia A, ar susţine baraj cu o echipă de pe ultimele locuri din prima ligă.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova are şanse minime să mai devanseze liderul KZN Slatina, în cele trei etape cât mai sunt de disputat în Divizia A. Însă, oficialii clubului din Bănie îşi pun mari speranţe în Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal (FRH), programată pe 5 mai. Atunci se va discuta sistemul competiţional al Ligii Naţionale pentru sezonul 2008-2009. Dacă se va hotărî păstrarea a 14 echipe, cum e în prezent, SCM Craiova, în calitate de ocupantă a locului secund în Divizia A, ar urma să susţină un meci de baraj cu o echipă de pe ultimele locuri din Liga Naţională. „Totul se va decide în Adunarea Generală. Sunt semnale că se vor păstra 14 echipe sau se preconizează să fie chiar 16, împărţite în două serii. Păi cum, la celelalte sporturi se măreşte numărul de formaţii, iar noi îl micşorăm? Nu ar fi în avantajul nimănui“, a spus ieri Gheorghe Sbora, antrenorul principal al handbalistelor de la SCM Craiova.
În 2007, Consiliul de Administraţie al FRH a hotărât ca, în sezonul 2008-2009, Liga Naţională (masculin şi feminin) să se desfăşoare cu 12 echipe, mai puţin cu două decât în actualul campionat, dar acum mai mulţi membri s-au răzgândit şi vor ca Liga să aibă tot 14 echipe. Oficialii de la federaţie au luat atitudine şi spun că la anul Liga Naţională va avea 12 formaţii. „Orice discuţie este inutilă. Problema ridicată este neregulamentară. În momentul în care regulamentul se schimbă, acesta trebuie anunţat structurilor sportive cu cel puţin şase luni înainte, nu la sfârşitul campionatului. Este adevărat că FRH a făcut compromisuri în trecut, dar cred că este timpul să intrăm în normalitate şi să ne respectăm propriile hotărâri“, a declarat zilele trecute, în presa centrală, Mihai Marinescu, secretarul general al FRH.

Oltchim vine în Bănie pe 8 mai

SCM Craiova a reuşit să perfecteze un superamical cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana en-titre. Partida cu elevele lui Gheorghe Tadici se va disputa, cel mai probabil, pe 8 mai, în Sala Sporturilor din Craiova. „Va fi o acţiune extraordinară. Cei de la Oltchim au confirmat că vor veni. Am găsit o perioadă liberă, pentru că noi avem pauză până pe 11 mai, iar Oltchim stă în etapa programată pe 11 mai. La Craiova vor veni 90 la sută dintre componentele lotului naţional al României, jucătoare care vor participa la Olimpiada de la Beijing“, a spus profesorul Sbora.
SCM, echipă înfiinţată în vara trecută, a întâlnit anul acesta în amicale şi alte formaţii din Liga Naţională, Universitatea Jolidon Cluj şi Devatrans Deva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII