15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFane Stoica vrea să profite de relaxarea oltenilor

Fane Stoica vrea să profite de relaxarea oltenilor

Fostul antrenor al Ştiinţei susţine că Universitatea poate să bată pe oricine din campionat.

– Meciurile cu Universitatea Craiova şi Steaua sunt decisive pentru ca actuala ta echipă să joace şi în ediţia viitoare în Liga I. Este însă clar că Steaua nu îşi va permite, mai ales în Ghencea, să piardă, aşa că toate speranţele voastre sunt legate de meciul cu Craiova, fosta ta echipă…
– Cu siguranţă că o victorie cu Universitatea Craiova ar ajuta extraordinar de mult Gloria Buzău. Am spus-o, Ştiinţa este o echipă puternică, grea, cum se zice. Avem un meci foarte greu împotriva fostei mele formaţii, deoarece, în prezent, Gloria are puncte puţine. Există un stres aparte, noi depindem foarte mult de cele trei puncte din meciul cu Universitatea.
– Într-un fel, eşti la mâna Craiovei, deoarece, în ultima etapă, Ceahlăul, echipa cu care Buzăul luptă pentru evitarea locului 15, joacă împotriva Universităţii, pe „Extensiv“.
– Craiova este o formaţie care poate să bată pe oricine din campionat! Asta nu înseamnă că îmi este frică de Universitatea, mai ales că în meciul de la Buzău îi lipsesc câţiva jucători cu experienţă.
– În plus, tu îi cunoşti pe toţi fotbaliştii Ştiinţei…
– Degeaba îi cunoşti dacă nu ai cu cine să-i contracarezi! Cum ziceam, Craiova este o grupare pe care greu poţi s-o baţi. Totuşi, ei vin la Buzău destul de relaxaţi, deoarece pentru Craiova campionatul s-a terminat. Indiferent de rezultat, oltenii nu mai au unde să meargă, nici mai sus, nici mai jos. Ca atare, n-ar fi exclus ca ei să trimită în teren o echipă şi cu câţiva copii.

Cu un arbitraj corect, Craiova ar fi bătut Steaua

– Cum îţi explici revirimentul Universităţii din 2008, cu acelaşi lot din turul 2007?
– I-am spus şi domnului Mititelu că, într-un an sau doi, această echipă tânără va exploda, va fi o forţă. Căpătând experienţă, cu mai multe meciuri în picioare pentru copiii aceştia ai Craiovei, Universitatea va deveni foarte puternică. Asta se va vedea în campionatul care începe în acest an, dar mai ales în sezonul 2009/2010.
– Cum explici diferenţa dintre jocul bun, ambiţios, ofensiv din „Ştefan cel Mare“ şi evoluţia cam fricoasă din partida cu Steaua?
– Nu cred că a fost vorba de o evoluţia fricoasă. A fost o partidă grea, în care oltenii au luptat cât au putut. Cu un arbitraj corect, cred că Universitatea ar fi câştigat! Steaua a deschis scorul dintr-un ofsaid clar, asta ca să mă refer doar la o greşeală mare de arbitraj, dar a mai fost una şi în finalul meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII