Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

CSM n-a vrut sau n-a putut
Antrenorul vâlcenilor nu a putut conta pe căpitanul Mircea Voicu, suspendat, pe Cercel şi Boroiban, accidentaţi, şi nici pe Vidakovic, ieşit din formă. Formaţia din Zăvoi a avut un cuplu de atacanţi inedit, chilianul Diego şi brazilianul Robson. CSM a dominat începutul partidei, fără a pune însă în pericol poarta adversă. Târgoviştenii au marcat în minutul 19, atunci când Băiţa a voleibalat mingea în propriul careu, iar Câţa a transformat fără emoţii lovitura de la 11 metri. A urmat până la final un joc de uzură, fără ocazii de poartă de ambele părţi, joc care i-a plictisit pe puţinii spectatori din tribune. În cele din urmă, a fost 1-0 pentru FCM Târgovişte, dar vâlcenii nu au profitat de pasul greşit făcut de Gaz Metan la Alba Iulia şi au rămâs la şapte puncte distanţă de promovare. CSM Vâlcea a contat la Târgovişte pe următoarea echipă: Rusandu – Pasăre (’57, Onofrei), Băiţa, Vişa, Crăciun – Vlad, Labun, Larie (’46, Dedu), Sg. Popescu – Diego, Robson (Vidakovic ’60).

Nadal a câştigat trofeul la Monte Carlo
Tenismanul spaniol Rafael Nadal a câştigat duminică pentru a patra oară consecutiv Mastersul de la Monte Carlo, depăşind astfel permorfanţa lui Ilie Năstase, care a învins în turneul din Principatul Monaco de trei ori consecutiv (1971-1973). Ibericul a ridicat trofeul deasupra capului după ce şi-a învins rivalul de-o viaţă, nimeni altul decât liderul ATP, elveţianul Roger Federer, în două seturi, scor 7-5, 7-5. Aceasta este cea de-a şaptea finală câştigată de Rafael Nadal în faţa lui Roger Federer, în timp ce elveţianul a rămas cu doar patru victorii în faţa numărului doi mondial. Totodată, Nadal are şapte victorii în faţa lui Federer pe zgură, fiind învins o singură dată de elveţian pe această suprafaţă.

Oltchim a fost răzbunată de Trefilov

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost răzbunată în Liga Campionilor de Zvezda Zvenigorod şi de Evgueni Trefilov. Rusoaicele au eliminat în semifinalele Ligii Campionilor pe ETO Gyor, formaţie care le-a oprit pe chimiste în lupta pentru „careul de aşi“, după un meci suspect pierdut în Ungaria, contra Ladei Togliatti. Sub privirile lui Gheorghe Tadici, prezent în Sala Polivalentă din Gyor, echipa româncelor Mica Brădeanu şi Simona Spiridon a pierdut returul cu Zvezda, scor 21-27, după ce s-a impus în tur, în Rusia, cu 25-23. În finală s-au mai calificat şi austriecele de la Hypo Viena, care au zdrobit pe Lada în retur, scor 36-29.

Înfrângere spectaculoasă a gorjenilor

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari a pierdut şi cel de-al doilea joc din play-out-ul Diviziei A cu BCMUS Piteşti, scor 103-80, disputat de această dată în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Cei 100 de spectatori care au asistat la primul meci oficial de baschet de primă divizie din oraşul lui Brâncuşi au aplaudat reuşitele gorjenilor, dar, mai ales, finalizările spectaculoase ale oaspeţilor marca Helcioiu sau Lawrence. Elevii lui Răuţ au reuşit să câştige primul sfert al disputei, lucru ce l-a scos din sărite pe antrenorul oaspeţilor, Alexandru Ziguli, care l-a înjurat pe unul dintre arbitri, fiind obligat să părăsească sala. Piteştenii s-au distanţat pe tabela de marcaj, Helcioiu şi Lawrence fiind de neoprit. Ambele echipe şi-au rulat toţi jucătorii, iar pe final spectacolul a mai pierdut din strălucire. „Mă aşteptam să pierdem, am întâlnit o echipă foarte bună, a mai apărut şi acest american Lawrence, cel mai bun jucător al lor. Noi am făcut un joc frumos. Am câştigat primul sfert, dar ei au jucat relaxaţi. Singurul nostru obiectiv în aceste meciuri este să ne facem o idee despre cine va rămâne în lot dintre actualii jucători“, a declarat Răuţ.

Vâlcenii s-au împiedicat din nou
Prim-divizionara de baschet masculin BC Râmnicu Vâlcea a pierdut cel de-al doilea joc cu CSU Oradea, disputat în deplasare. După ce elevii lui Cristi Achim reuşiseră să-şi adjudece primul meci din play-off (locurile 9-16), cu scorul de 70-65, în cea de a doua întâlnire, Silviu Lupusavei şi compania au cedat cu 73-92. Oltenii s-au văzut conduşi din primul şi până în ultimul minut şi nu au reuşit să arate că merită să acceadă în primele 12 echipe din campionat. BC Râmnicu Vâlcea şi CSU Oradea se vor întâlni pentru a treia oară, în partida decisivă. Aceasta va avea loc în Sala „Traian“, pe 1 mai. Reprezentanta feminină a vâlcenilor, CET Govora, şi-a adjudecat şi cea de a doua partidă în compania Rapidului Bucureşti, cu scorul de 79-63, şi va întâlni pe UTCR Cluj-Napoca în lupta pentru locurile cinci-şase.

Moroşanu a rezistat câteva secunde

Deşi promitea un meci mare cu Freddy Kemayo în gala K1 de la Amsterdam, luptătorul român Cătălin Moroşanu s-a văzut învins de francez fără drept de apel. „Moartea din Carpaţi“ nu a rezistat decât câteva secunde în faţa sportivului din Hexagon, dovedind astfel că luptătorii K1 sunt superiori sportivilor care au onorat invitaţiile la galele Local Kombat organizate până acum la noi în ţară. Cătălin Moroşanu a început, ca de obicei, extrem de entuziast partida, însă a fost doborât la podea după doar câteva secunde de la startul luptei, printr-un genunchi în arcada ochiului stâng. Luptătorul român a fost extrem de afectat pentru că nu a mai putut continua, deşi antrenorul său încerca să îi spună că lovitura lui Kemayo a fost întâmplătoare.

Raikkonen, de neoprit în Spania
Pilotul finlandez al scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen, şi-a trecut în cont Marele Premiu al Spaniei, a patra etapă a sezonului de Formula 1, şi a rămas pe primul loc în clasamentul general. Raikkonen a condus cursa cap-coadă, profitând de faptul că a plecat din pole-position. Colegul său de la Ferrari, Felipe Massa, a terminat cursa pe locul doi, consemnând astfel a doua dublă consecutivă pentru „Căluţul cabrat“ din acest sezon, după cea din Marele Premiu al Bahreinului. Vicecampionul mondial, Lewis Hamilton (McLaren), s-a clasat al treilea, devansându-i pe Robert Kubica (BMW) şi Mark Weber (Red Bull), puncte importante obţinând şi Jenson Button (Honda), Kazuki Nakajima (Williams), respectiv Jarno Trulli (Toyota). Din pricina unor probleme la motor, spaniolul Fernando Alonso (Renault) s-a văzut nevoit să abandoneze cursa în turul al 34-lea. Întrecerea a fost marcată de accidentul violent în care a fost implicat pilotul finlandez al lui McLaren, Heikki Kovalainen, care a intrat într-un parapet după ce unul dintre pneurile maşinii sale a explodat într-un viraj. Finlandezul a fost transportat la spital imediat după coliziune, unde s-a stabilit că nu a suferit nimic grav. În clasamentul piloţilor conduce Kimi Raikkonen, cu 29 de puncte, urmat de Lewis Hamilton, 20 de puncte, Robert Kubica, 19 puncte, şi Felipe Massa, 18 puncte. În ierarhia constructorilor, lider este Ferrari, 47 de puncte, pe doi este BMW, 35 de puncte, iar pe trei se află McLaren, 34 de puncte.

Talpoş, prima la maratonul de la Viena

Atleta română Luminiţa Talpoş a câştigat maratonul de la Viena, devansându-le pe japoneza Morimoto Tomo şi pe kenyanca Beatrice Omwanza. Craioveanca de 35 de ani, câştigătoare a maratonului de la Viena şi în ediţia precedentă, şi-a îmbunătăţit cea mai bună performanţă cu 49 de secunde, fiind înregistrată cu timpul de două ore, 26 de minute şi 43 de secunde. Proba masculină a maratonului din Austria a fost câştigată de kenyanul Abel Kirui, care a fost urmat de compatrioţii săi Duncan Kibet şi Paul Biwott.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version