Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Oltchim o vrea pe Brădeanu
Două par să fie obiectivele tehnicianului Gheorghe Tadici, care la finalul acestei săptămâni va merge în Ungaria. Chimistul o va vedea astăzi la lucru pe slovaca Hortenzia Szrnka, de la Cornexi Alcoa, iar mâine va fi prezent la întâlnirea din returul semifinalelor Ligii Campionilor dintre ETO Gyor şi Zvezda Zvenigorod. Chiar dacă tratativele sunt încheiate, oficialii vâlceni par să nu fi renunţat la ideea de a o transfera pe românca Aurelia Brădeanu, una dintre vedetele de la Gyor. Handbalistele de la Oltchim au liber până luni, când va începe pregătirea meciului crucial pentru câştigarea campionatului, cu Universitatea Jolidon Cluj, programat pe 3 mai.
 
Naţional, la un punct de locul doi
În runda cu numărul 18 a Diviziei A – seria A de handbal feminin, Naţional Râmnicu Vâlcea s-a impus la Bacău, cu scorul de 27-26 (14-14), în faţa Ştiinţei. Înaintea acestei etape, echipa Centrului Olimpic de Excelenţă al Handbalului Feminin Românesc se afla la trei puncte de locul doi, ocupat chiar de Ştiinţa Bacău. După victoria în faţa grupării moldave, Naţional s-a apropiat la un punct de locul secund şi are mari şanse de a termina campionatul pe această poziţie. Următorul joc al echipei pregătite de Relu Roşca va avea loc pe 11 mai, în sala „Energetic“ din Râmnicu Vâlcea, în compania grupării CSM Sibiu.

România, campioană mondială la gimnastică aerobică
Delegaţia României a obţinut opt medalii, inclusiv cea de aur pe echipe, la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică de la Ulm, turneu final care s-a adresat junioarelor. Pe echipe, ţara noastră a cucerit la feminin medaliile de aur, cu un punctaj de 20.050, fiind urmată de podium de două echipe ale Rusiei, notate cu 20.050 şi 19.900. În competiţia mixtă (duo feminin şi masculin), România a luat aurul prin cuplul Bianca Becze şi Marius Petruşe (19.500), urmat de argintul perechii Iulian Cimpoiu – Delia Lăcătaru (19.300) şi de bronzul ruşilor Garsevan – Dzanazyan (19.300). La feminin individual, medaliile s-au împărţit după cum urmează: Maria Luisa Pavel (20.200), Linda Bucsanszki (Ungaria, 20.150) şi Maria Bianca Becze (19.950). Tot la feminin, ţara noastră a urcat pe podium de două ori, în proba de trio. Aurul a revenit echipei formate din Maria Luisa Pavel, Anca Surdu şi Oana Constantin (19.400), argintul – echipei Claudia Eremia, Andreea Dincă şi Andreea Bogaţi (19.400), iar bronzul – formaţiei Rusiei (19.400). Departajarea s-a făcut datorită dificultăţii elementelor tehnice. La juniori individual, grupa 15-17 ani, Marius Petruşe a obţinut medalia de bronz, cu un punctaj de 19.500, după austriacul Martin Warren (20.550) şi spaniolul Li Vicente (20.150).

Djokovic a făcut instrucţie cu Murray
Tenismanul sârb Novak Djokovic a reuşit calificarea în sferturile de finală ale turneului de Masters Series de la Monte Carlo, după o victorie cu 6-0, 6-4 în faţa scoţianului Andy Murray. „Sunt foarte fericit şi mulţumit. Am deţinut tot timpul controlul meciului, am fost răbdător, dar şi agresiv în acelaşi timp. Cred că Murray a fost prea pasiv în timpul partidei şi nu şi-a fructificat şansele“, a declarat Djokovic, care se va lupta pentru un loc în semifinale cu surpriza turneului, americanul Sam Querrey, câştigător în optimi în faţa lui Richard Gasquet, scor 2-6, 6-4, 6-3. Nici liderul mondial Roger Federer nu a avut probleme în optimi, „Extraterestrul“ administrându-i un 6-4, 6-3 francezului Gael Monfils. Elveţianul îl va întâlni în runda următoare pe David Nalbandian. Iată celelalte rezultate înregistrate în optimi: D. Ferrer – J. Tipsarevic 6-4, 6-0; I. Andreev – N. Almagro 7-5, 4-6, 6-4; R. Nadal – J. Ferrero 6-4, 6-1; N. Davydenko – P. Kohlschreiber 3-6, 7-5, 6-2; S. Querrey – R. Gasquet 2-6, 6-4, 6-3; D. Nalbandian – T. Robredo 6-1, 6-0.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version