14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOnoarea Ştiinţei, mai presus de orice

Onoarea Ştiinţei, mai presus de orice

Unele declaraţii ale finanţatorului Craiovei, cum că ar fi suporterul bucureştenilor în disputa Steaua/CFR Cluj, au stârnit nedumerire şi un fel de revoltă printre fanii „campioanei provinciei“, înaintea derbiului de mâine al Universităţii.

Mâine, în derbiul Universitatea – Steaua, orice este posibil, dar Adrian Mititelu a pus presiune aiurea pe acest meci, ba anunţând că intră în joc cu echipa a doua, apoi revenindu-şi, ba că vrea scuze de la CFR Cluj pentru un meci din 1973, în care echipa departamentală Dinamo a instrumentat totul ş.a.m.d. Pentru acest subiect fierbinte din Bănie, l-am contactat ieri pe preşedintele din perioada ultimului titlu al Craiovei (din 1991), Marcel Popescu, în prezent impresar, cel care a dus 18 jucători la CFR Cluj.
– În disputa Steaua/CFR Cluj, finanţatorul Craiovei a dat de înţeles că ar fi susţinătorul bucureştenilor, ceea ce a născut suspiciuni privind corectitudinea derbiului de sâmbătă, Universitatea – Steaua…
– Dacă Mititelu este suporterul Stelei în disputa cu CFR Cluj este treaba lui, dar onoarea Craiovei nu poate fi pusă la picioarele nimănui. Universitatea, indiferent de conexiuni, trebuie să joace pentru milioanele de suporteri câştigaţi în zeci de ani de trei mari generaţii, ’74, ’82, ’83, ’91.

Lumina în fotbalul românesc se va lua de la Craiova

– Aţi fost preşedinte în sezonul eventului 1990/1991, apoi vicepreşedinte la Universitatea, perioadă în care finanţatorul actual al Craiovei susţine că echipa noastră ar fi fost un fel de „slugă“ a Stelei. Cum comentaţi această afirmaţie?
– Ultimul titlu cu care se mândresc toţi cei care fac parte din marea familie a Universităţii Craiova a fost câştigat în 1991, în luptă cu Steaua. Apoi, cu dl. George Păunescu finanţator, Universitatea s-a bătut cu Steaua, iar un meci de pomină este cel din mai 1997, când Steaua a fost învinsă la Craiova cu 3-2 (Cristescu a fost căpitan atunci). Reamintesc, preşedinte la Steaua era dl. Valentin Păunescu.
Cu Dinamo a fost altă poveste, însuşi Gigi Neţoiu recunoscând, nu demult, că a distrus Craiova pentru Dinamo.
– Evident, sunteţi de partea celor de la CFR Cluj, echipă din provincie pe care o vedeţi campioană în acest sezon, după 17 ani de la ultimul titlu cucerit de Craiova. După cum se lucrează la butoane, ca să zic aşa, n-ar fi exclus ca tot Capitala să asuprească provincia, aşa cum se întâmplă din 1991 încoace. Ce spuneţi?
– Sunt, într-adevăr, de partea CFR-ului Cluj, pentru că este şi rodul muncii mele, aşa cum voi fi pe viaţă de partea Craiovei şi cum voi fi tot timpul anti-Dinamo şi Steaua. În Sâmbăta mare a Sfintelor Paşti, lumina în fotbalul românesc se va lua de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU