8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu suntem sclavii nimănui

Nu suntem sclavii nimănui

După ce au fost la un pas de o victorie mare pe terenul lui Dinamo, jucătorii Ştiinţei sunt decişi să se revanşeze în faţa suporterilor printr-un succes cu Steaua.

Ştiinţa se va afla mâine în faţa ultimului meci de foc din acest sezon, care a acaparat însă atenţia tuturor celor implicaţi în fenomen. O confruntare Universitatea – Steaua poate fi considerată oricând un derbi al campionatului, dar miza sa a fost amplificată la maximum în această săptămână de declaraţiile finanţatorilor, iar rezultatele etapei trecute au făcut ca partida de pe stadionul „Extensiv“ să devină decisivă în stabilirea campioanei. Steliştii nu concep să piardă în faţa unei formaţii lipsite de griji, dar ambiţia şi orgoliul oltenilor sunt mai presus de orice, mai ales după ce alb-albaştrii au ratat miercuri o şansă imensă de a se impune după 14 ani pe terenul rivalei de moarte, Dinamo.
Elevii lui Nicolo Napoli sunt însă decişi să nu mai irosească altă ocazie de a câştiga un duel cu granzii Capitalei şi anunţă că Steaua va pleca învinsă din Bănie. „I-am ratat pe dinamovişti, dar vom încerca să nu mai facem aceeaşi greşeală cu Steaua şi să batem o echipă mare din România. Vrem să câştigăm pentru fanii noştri, suntem concentraţi sută la sută. Trebuie să batem! La cât de mândri suntem noi, oltenii, nu vom fi sclavii nimănui“, a declarat pentru Fanatik Florin Costea, golgheterul Universităţii.
„Vrem foarte mult să înscriem şi în poarta Stelei. Trebuie să îi batem pe stelişti, nici nu mai contează cum. Traversăm o perioadă bună, iar visul nostru este să învingem o formaţie de top din clasament. Steaua are o echipă bună, nu ia goluri atât de uşor. Un 1-0 ar fi extraordinar!“, a completat Mihai Dina, colegul din atac al lui Costea.

Steliştii se tem de „Briliantul“ din Bănie

Cu două reuşite şi o pasă genială de gol pentru Dina, Florin Costea a fost cel mai bun jucător al Ştiinţei în disputa cu Dinamo. Atacantul oltean izbutise aceeaşi performanţă şi în etapa precedentă, la Timişoara, dar golurile marcate miercuri în „Ştefan cel Mare“, în faţa rivalei de moarte, valorează mult mai mult. Prestaţiile lui Costea, ajuns la cota 15 în clasamentul golgheterilor (zece goluri marcate în 2008), au atras atenţia adversarelor Universităţii, steliştii, rivalii de mâine ai alb-albaştrilor, anunţând că se tem de noul „Briliant“ din Bănie.
Dorin Goian şi-a avertizat ieri colegii în privinţa lui Florin Costea, cu care trebuie să fie foarte atenţi. „Costea este un jucător foarte valoros, care a marcat multe goluri pentru Craiova. Este într-o formă foarte bună şi trebuie să fim atenţi la el, ca la orice jucător de valoarea lui“, a spus Goian. „Avem un meci greu la Craiova, pe care trebuie să-l câştigăm, pentru că urmează partida cu Dinamo, una de totul sau nimic. Universitatea a demonstrat cu Dinamo că este într-o formă foarte bună şi de aceea nu ne va fi deloc uşor“, a adăugat fundaşul Stelei.
Şi fostul component al Ştiinţei, Mihăiţă Pleşan, se aşteaptă la un meci greu în Bănie, el fiind convins că suporterii olteni nu-l vor menaja după transferul la Dinamo (2005). „Nu este un meci special pentru mine, având în vedere că joc împotriva unei foste echipe a mea, ci doar unul important pentru actuala mea formaţie. Vom avea viaţă grea la Craiova, dar, dacă ne dorim campionatul, trebuie să câştigăm. Este normal să fiu fluierat de olteni, am crescut în Bănie, am jucat şase ani, după care am plecat, dar nu asta contează acum, ci să luăm cele trei puncte. Universitatea joacă bine, frumos, dar cred că Steaua poate să câştige“, a declarat Pleşan.

Florin Costea, favoritul suporterilor

Fanii Ştiinţei l-au apreciat şi ei pe Florin Costea, majoritatea fiind de părere că el a fost omul meciului cu Dinamo, atacantul oltean de 23 de ani câştigând detaşat sondajele de opinie lansate de site-ul clubului şi de craiovamaxima.ro. Costea a primit pe site-ul oficial al echipei 81 la sută din voturi, fiind urmat de Dina, Wobay, Dilevski şi Gângioveanu, toţi cu câte trei la sută din sufragii.  
Dintre cei 356 de participanţi la sondajul de pe craiovamaxima.ro, până ieri după-amiază, 283 (80%) l-au nominalizat pe Florin Costea. Pe locul doi în preferinţele suporterilor a fost Wobay (4%), urmat de Gângioveanu, Bornescu şi Dilevski (toţi cu câte 3%). Deşi a marcat primul gol din „Ştefan cel Mare“ al alb-albaştrilor, Mihai Dina a primit doar şase voturi (2%), la fel ca şi înlocuitorul său din acest meci, Valerică Găman.
Florin Costea a fost lăudat şi de managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie: „Costea este un jucător foarte interesant. A avut prestaţii foarte bune în acest sezon şi, dacă se va ţine de treabă, va ajunge mare fotbalist“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII