15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii s-au salvat, UTA merge la matineu

Pandurii s-au salvat, UTA merge la matineu

Pandurii – UTA Arad 2-1
Stadion „Municipal“
, spectatori 6.000.
Au marcat: Arrieta ’14, Popete ’63 / Hidişan ’77.
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa – Vasilache, Vancea (’83, Rusu), Stângă (’59, Păcurar), Iordache – Arrieta (’69, Orac), Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
UTA: Mârne – Bălan, Chiţa, Marincău, Vasiljevic (’80, Melinte) – Hora (’75, I. Ştefan), Hidişan, Mărginean, Ibeh – Bălţoi (’65, Fl. Dan), D. Zaharia. Antrenor: Roland Nagy.
Cartonaşe galbene: Djakpa, Vancea, Rus / Marincău, Mărginean (2), Zaharia, Ştefan.
Cartonaş roşu: Mărginean ’62.
Au arbitrat: M. Avram – S. Slabu, Fl. Potora.

Pandurii au obţinut o victorie care îi menţine în Liga I, reuşind în acelaşi timp să scrie sentinţa „Bătrânei Doamne“, care este ca şi retrogradată.

Obligat să atace pentru a avea un final de sezon liniştit, Eugen Neagoe a mizat pentru prima dată de la revenirea la Pandurii pe doi atacanţi, Arrieta şi Alex Piţurcă. Părăsită de suporteri, UTA şi-a jucat ultima şansă pe cartea atacului, dar tandemul Bălţoi – Zaharia a fost ca şi inexistent în prima parte a meciului. Motivaţi, „pandurii“ au controlat jocul şi au luat cu asalt poarta lui Mârne. Seria ocaziilor a fost deschisă de Vasilache, cu un trasor de la 25 de metri, care a nimerit bara laterală (‘4). Câteva minute mai târziu, Vancea şi-a probat şi el tăria şutului după o recuperare ofensivă, dar precizia a lăsat de dorit. Inevitabilul s-a produs în minutul 14. Vasilache a sprintat în banda dreaptă, a pasat în faţa porţii şi Arrieta a îndeplinit o simplă formalitate. „Bătrâna Doamnă“ a replicat timid prin Bălţoi, autorul unui şut telefonat din interiorul careului, mingea trecând pe lângă poartă. A fost singura tentativă ofensivă din prima repriză a oaspeţilor. Ultimul sfert de oră a aparţinut tot gazdelor. Piţurcă a ajuns târziu la întâlnirea cu mingea, după un şut al lui Arrieta respins greşit de Mârne (’30). Ilie Iordache a greşit preluarea şi şutul, după un contraatac purtat de Vasilache, apoi tot jucătorul dorit de Dinamo a ratat driblingul în faţa portarului arădean după o pasă de excepţie a spaniolului Arrieta, în ultimele secunde ale primului act.

Popete a făcut diferenţa

UTA s-a văzut câteva minute după pauză, când Bălţoi a reluat slab cu capul din şase metri, dar Mingote a reţinut. Lucrurile au revenit la normal şi pandurii au reluat atacurile la poarta arădenilor, Iordache şi Vasilache şutând destul de slab pentru a-l bate pe Mârne. „Bătrâna Doamnă“ şi-a pierdut orice speranţă de a se mai salva de la retrogradare câteva minute mai târziu. Mai întâi a rămas în inferioritate numerică, după ce Mărginean a văzut al doilea galben şi a fost eliminat. La faza următoare, Popete a majorat diferenţa cu o execuţie spectaculoasă, şut la vinclu (’63). Jucătorul care a contribuit la promovarea „pandurilor“, Iulian Ştefan, şi-a făcut şi el apariţia pe „Municipal“, dar apărând culorile Aradului, fiind totuşi salutat de public. Golul excepţional din lovitură liberă al lui Hidişan (’77) a mai trezit UTA, arădenii punând presiune asupra gorjenilor, ţintuiţi în jumătatea proprie. Mingote a scos cu un reflex senzaţional reluarea cu capul a lui Zaharia din zece metri, apoi Marincău le-a dat şi el emoţii gorjenilor, dar mingea a ocolit spaţiul porţii. Gazdele au ripostat pe final, Alex Piţurcă reluând periculos, dar Mârne a respins. Ultimul cuvânt l-a avut Păcurar, însă tabela nu s-a mai modificat, Pandurii Târgu Jiu reuşind să-şi adjudece punctele care o menţin în Liga I. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS