24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu ne este frică de Dinamo!

Nu ne este frică de Dinamo!

Dinamo – Universitatea
Stadion „Dinamo“
, astăzi, ora 18.00 (Naţional TV).
Formaţii probabile:
Dinamo:
Lobonţ – Blay, Pekarici, L. Goian, Muşat – Torje, Mărgăritescu, Boştină, C. Munteanu – Dănciulescu, Fl. Bratu. Antrenor: Cornel Ţălnar.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Gângioveanu, Prepeliţă, Dilevski – Wobay, Dina, Fl. Costea.
Vor arbitra: M. Martiş – C. Savu, I. Mîrţ.

Deşi s-a vorbit mai mult despre derbiul de sâmbătă al oltenilor, cel cu Steaua, meciul de astăzi, cu eterna echipă a „câinilor roşii“, este unul în care Universitatea speră să nu piardă. 

Chiar dacă obiectivele stabilite în vara anului trecut de Dinamo şi Universitatea Craiova nu mai pot fi îndeplinite, disputa de astăzi are rang de derbi. Unul de orgoliu, aşa cum au fost întotdeauna meciurile dintre cele două formaţii rivale. Jocul campioanei en-titre scârţâie, Dinamo pierzând, pe propriul teren, 23 de puncte în actualul sezon, ceea ce face din Craiova o candidată la puncte în „Ştefan cel Mare“.
Oltenii sunt de luni după-amiază în Capitală, iar pentru partida de astăzi, doar Andrei Ionescu este incert, el având o suprasolicitare la genunchiul drept. Ştiinţa s-a antrenat ieri pe terenul celor de la Juventus Colentina, jucătorii echipei din Liga a III-a urmărind din tribune şedinţa condusă de Nicolo Napoli, ovaţionând chiar unele execuţii tehnice ale alb-albaştrilor. Absent în confruntarea de la Timişoara, fiind suspendat, Josh Mitchell va reintra astăzi în „11“-le de bază. Fundaşul australian a fost încântat de evoluţia colegilor săi runda trecută, afirmând cu tărie pe site-ul clubului: „Acum putem bate orice echipă!“.
Imediat după victoria de la Timişoara, finanţatorul juveţilor, Adrian Mititelu, a vorbit mai mult de întâlnirea de sâmbătă, cu Steaua, a răscolit trecutul, apoi şi-a adus aminte că disputa de azi, cu Dinamo, este foarte importantă. Antrenorul Napoli a devenit, în schimb, mai încrezător în elevii săi. Italianul crede că Universitatea poate să învingă Dinamo, ba chiar se gândise că ar fi frumos ca oltenii să joace în această vară în ultima ediţie a Cupei UEFA Intertoto, dar termenul de înscriere în competiţie a trecut…
Ultima victorie a Ştiinţei în „Ştefan cel Mare“ a fost în urmă cu aproape 14 ani, pe 28 octombrie 1994, 1-0 pentru echipa antrenată atunci de Victor Piţurcă, unicul gol fiind marcat de Jerry Gane, actualul secund al lui Nicolo Napoli, trecut şi el prin curtea lui Dinamo (în sezonul 1998/1999).

„Câinii“ se gândesc doar la victorie

„Câinii roşii“ nu au mai câştigat în „Groapă“ din 19 martie, 2-1 cu Poli Iaşi. Pentru întâlnirea cu oltenii, antrenorul Cornel Ţălnar nu poate trimite în teren cuplul de fundaşi centrali Moţi – Izvoranu, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, cei doi fiind înlocuiţi, după toate probabilităţile, de cuplul Pekarici – L. Goian. O situaţie aparte o are Zicu, anunţat incert pentru acest meci, din cauza unor dureri la piciorul drept şi menajat pentru derbiul de sâmbătă, Rapid – Dinamo.
„Meciul cu Universitatea Craiova este la fel de important ca şi partidele ce urmează, cu Rapid sau Steaua, pentru că dorim să lăsăm suporterilor o ultimă impresie care să mai şteargă din nereuşitele acestui sezon. După aspectul jocului, meritam să câştigăm şi cu Timişoara, şi cu Pandurii, şi cu Urziceni. În confruntările care vin trebuie să reparăm acest lucru. Nici nu concep că am putea pierde vreun punct cu Craiova, dar în fotbal, după cum vedeţi, totul este posibil“, a declarat Ţălnar pentru Fanatik.
La rândul său, portarul lui Dinamo şi al naţionalei României, Bogdan Lobonţ, speră ca echipa sa să scape de ineficacitatea din ultimele etape şi să învingă Universitatea. „Nu reuşim să ne impunem în faţa propriilor suporteri. Am condus din nou cu 1-0 până în finalul meciului, însă am primit gol în ultimele minute. Ar fi timpul să mai câştigăm şi pe teren propriu, chiar dacă întâlnim un adversar de tradiţie în fotbalul românesc“, a spus Lobonţ.
Alexandru Boc, fost jucător la Dinamo şi Ştiinţa (campion în 1974), a declarat ieri: „Meciurile dintre Craiova şi Dinamo, indiferent de locul disputării, erau derbiuri. Ce va fi acum în «Ştefan cel Mare»? Un meci de 1, X, 2, dar eu cred că va fi X“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII