Acasă Sport Mititelu ţine cu Steaua

Mititelu ţine cu Steaua

Patronul Ştiinţei a anunţat că alb-albaştrii vor folosi echipa a doua în meciul cu „militarii“, dacă formaţia CFR Cluj nu îşi cere scuze pentru titlul din 1973, „deturnat“ spre Dinamo.

Universitatea poate decide campioana, iar acest lucru tinde să facă din Craiova punctul de atracţie al fotbalului românesc. „Pentru Steaua, jocul din Bănie e capital. Jucătorii olteni îşi doresc foarte mult să învingă. Universitatea este singura formaţie care îi mai poate încurca. În rest, Steaua este blindată la celelalte partide“, a spus Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj.
Elanul ardeleanului a fost tăiat de Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei, care a anunţat că doreşte ca Steaua să câştige campionatul. „Grandomania celor de la CFR este de nedescris. De ce să spun minciuni că vreau să fie CFR campioană? Îmi place ideea conform căreia Craiova e campioana provinciei şi ultima echipă care a câştigat titlul din afara Capitalei. Apoi, cei de la CFR ne-au făcut numai rău. Şi la acel 5-1 din turul campionatului trecut, Mureşan zicea că Universitatea are o echipă slabă, cu copii fără talent. Cum spune acum că singura lor şansă vine de la Craiova? Cum are curajul să aştepte minuni de la o formaţie slabă? În plus, în campionat ne-au furat cu arbitrii, Steaua nu ne-a făcut nici un rău niciodată!“, a declarat Adrian Mititelu.
Patronul Ştiinţei a fost contrat însă de Mircea Bornescu, portarul alb-albaştrilor declarând: „Nu ne intereseză cine ia titlul. Noi vom juca pentru noi şi pentru suporteri. Vom zgudui Parcul «Romanescu» în partida cu Steaua“.

Când doi se ceartă, Gigi Becali câştigă

Continuând şicanele cu CFR Cluj, Mititelu le-a cerut celor din Gruia să îşi ceară scuze public Universităţii pentru titlul „deturnat“ în 1973, când Dinamo învingea la Cluj pe CFR, cu 4-0, după un meci considerat de olteni dubios. „Dacă până joi preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan, nu îşi va cere scuze public pentru nedreptatea făcută Craiovei în 1973, voi băga echipa a doua în teren la partida de sâmbătă, cu Steaua. Ne-am decis să fim cu adevărat orgolioşi şi să avem mândrie, mai ales că eu sunt mai fanatic aşa. Dacă dumnealui spune că nu îşi cere scuze şi ne desconsideră, atunci vă spun şi eu că nu exagerez şi nici nu inventez. Ceea ce am spus aşa vom face“, a ameninţat patronul juveţilor.
Răspunsul lui Mureşan a venit ieri, dar nu a fost pe placul lui Mititelu, care nu a primit scuzele solicitate. „Nu avem ce declara la ce a zis Adrian Mititelu. Pe vremea aia, cred că eu eram în liceu, iar el, în clasa a cincea. Atunci nu aveam nici o treabă cu CFR“, a declarat oficialul clujean, care n-a vrut să comenteze ideea lui Mititelu, aceea de a băga juniorii în teren cu Steaua.

În primele cinci, sezonul viitor

Până la meciul cu Steaua, Universitatea mai are de trecut un hop – partida cu Dinamo, programată mâine, de la ora 18.00. Un meci despre care oltenii au spus că este mai important decât unul cu Real Madrid. Ieri, Adrian Mititelu spunea că partida împotriva „câinilor“ este derbiul campionatului: „Pentru mine, partida cu Dinamo este cel mai important meci al sezonului şi avem o ocazie mare de a-l tranşa în favoarea noastră. Cred mai mult ca oricând că putem câştiga. Să nu se înţeleagă că va fi uşor, pentru că, indiferent ce perioadă traversează, Dinamo se va mobiliza la acest meci, dar, după câte ghinioane am avut noi, cred că vom avea, în sfârşit, şi un dram de noroc“.
Oficialul oltean a reafirmat că în această vară nu vor pleca jucători importanţi de la Craiova, dar, în schimb, vor reveni Jeremie Njock şi câţiva puşti care să crească lângă echipa din Bănie. „La anul vom fi o echipă mai matură. Nu pot să spun că nu vom mai şi pierde, dar, când o vom face va fi foarte greu. Cred că vom încheia campionatul viitor în primele cinci echipe“, a adăugat Mititelu.
Ştiinţa nu s-a mai impus pe terenul lui Dinamo din octombrie 1994, actualul secund al lui Nicolo Napoli, Ionel Gane, marcând atunci golul victoriei cu 1-0. Tehnicianul italian este de părere că elevii săi pot învinge atât Dinamo, cât şi Steaua, dacă vor repeta jocul bun făcut la Timişoara. „Ne aşteaptă două meciuri dificile, foarte importante pentru noi. Sper să continuăm evoluţiile bune şi vreau maximum din aceste două partide. Dacă ne vom etala jocul de la Timişoara, putem învinge şi pe Dinamo, şi pe Steaua“, a afirmat Napoli, care şi-a manifestat dorinţa de a participa cu Universitatea în Cupa Intertoto. Fanii care doresc să fie alături de echipă la meciul cu Dinamo sunt aşteptaţi mâine, în faţă la McDonald’s, plecarea spre Bucureşti fiind prevăzută la ora 11.30 (deplasare organizată de Asociaţia Suporterilor Olteni).

Exit mobile version