20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomario se retrage

Romario se retrage

Totul are un sfârşit, până şi cariera de fotbalist a lui Romario. Atacantul brazilian, de 42 de ani, a anunţat la Rio de Janeiro că nu va mai juca niciodată într-un meci oficial. „Nu voi mai juca. A sosit momentul să pun punct. Ultimii 20 de ani au fost extraordinari pentru mine, mi-au oferit numeroase satisfacţii. Cu toate acestea, nu mai vreau să merg înainte. Nu am mai jucat din noiembrie. Am pus trei-patru kilograme şi este dificil să mai fiu într-o formă fizică bună la vârsta mea“, a declarat cel supranumit „Baixinho“.

Romario a jucat la două Cupe Mondiale (1990 şi 1994) şi a câştigat cu naţionala Braziliei competiţia din Statele Unite, marcând cinci goluri în şapte meciuri. Nu a jucat la Mondialul organizat de Franţa în 1998, din cauza unei accidentări. Patru ani mai târziu, a ratat Cupa Mondială deoarece nu a fost convocat de selecţionerul Felipe Scolari. Romario este considerat unul dintre cei mai buni atacanţi din anii ’90 şi a purtat de 73 de ori tricoul naţionalei Braziliei, între 1987 şi 2005, înscriind 56 de goluri.

Romario a debutat în fotbalul mare la Vasco da Gama, echipă la care, de fapt, s-a şi retras. A mai jucat la PSV Eindhoven, FC Barcelona, Valencia, Flamengo şi Fluminense. Brazilianul susţine că a marcat peste 1.000 de goluri în carieră, fapt nerecunoscut de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA). Romario a fost suspendat în luna noiembrie pentru 120 de zile, după ce la un test antidoping s-a descoperit că a folosit Finasterid, o substanţă interzisă, pe care jucătorul susţine că a folosit-o împotriva căderii părului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS