17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârstea a făcut senzaţie la Charleston

Cârstea a făcut senzaţie la Charleston

Românca a învins-o în primul tur al turneului WTA de la Charleston pe Vania King cu 6-7 (5), 7-5, 6-1, deşi a fost condusă cu set şi 4-0.

Tenismana română de 18 ani, Sorana Cârstea, a reuşit calificarea în actul secund al turneului de la Charleston (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 1,34 milioane de dolari, în urma unei reveniri de senzaţie, în care puţini mai credeau. Ocupantă a poziţiei 86 în clasamentul WTA, reprezentanta noastră a reuşit să iasă învingătoare de pe teren, în ciuda faptului că a fost condusă de Vania King (112 WTA), cu 7-6 (5), 4-0. Sorana Cârstea şi-a adjudecat setul secund cu 7-5 şi pe cel de-al treilea, cu 6-1, producând una dintre cele mai spectaculoase întoarceri de scor ale acestui sezon. Pentru acest succes care i-a asigurat prezenţa în turul secund, Cârstea va fi recompensată cu 35 de puncte în clasamentul mondial şi cu un cec în valoare de 6.775 de dolari.

„Am avut foarte multe reveniri în carieră“

La sfârşitul acestei partide nebune, Sorana Cârstea a afirmat că nu şi-a pierdut deloc încrederea în forţele proprii, acesta fiind secretul frumoasei victorii. „Tot timpul cred până la ultimul punct că pot să câştig, iar la acest joc, la set şi 4-0, chiar nu m-am mai gândit la scor, am încercat să joc punct cu punct şi să fiu relaxată. Sunt bucuroasă că am câştigat, pentru că astfel de meciuri îţi dau mai multă încredere. Nu am început foarte bine meciul, cred că mă gândeam prea mult la rezultat. Însă, atunci când m-am trezit şi am început să joc ceea ce ştiu, am dovedit că pot să o fac foarte bine. Mai bine mai târziu decât niciodată“, a spus tenismana română. „Din păcate, am avut foarte multe reveniri din acestea în carieră. Aveam mai multe înainte, chiar şi de la 5-0 în decisiv. Spun din păcate, pentru că mi-aş dori să reuşesc să joc tot meciul aşa cum ştiu că pot. Atunci când voi ajunge să joc mereu la fel, ca începutul cu Mauresmo, sau ca acum, la 0-4, voi fi şi mai constantă. Sunt sigură că voi reuşi în curând acest lucru“, a completat Sorana Cârstea, care ieri-seară urma să joace, în turul doi, împotriva rusoaicei Anna Chakvetadze, a treia favorită la câştigarea trofeului şi numărul şase WTA.

Edina Gallovits, în turul doi la dublu

Perechea Edina Gallovits / Olga Govorţova (Rusia) s-a impus în faţa cuplului Jill Craybas (SUA) / Michaella Krajicek (Olanda), scor 6-3, 7-5, în manşa inaugurală a turneului de la Charleston. În faza următoare a competiţiei americane, Gallovits şi Govorţova vor întâlni perechea învingătoare din meciul Agnieszka Radwanska (Polonia) / Barbora Zahlavova Strycova (Cehia) – Anabel Medina Garrigues / Virginia Ruano Pascual (Spania). Pentru victoria din primul tur, perechea româno-rusă şi-a asigurat un cec în valoare de 3.680 de dolari şi 60 de puncte WTA.
În al doilea turneu profesionist al săptămânii, cel de la Estoril (Portugalia), dotat cu premii totale de 84.500 de euro, tenismana Monica Niculescu a ratat calificarea în turul secund al concursului de dublu, după ce a pierdut alături de cehoaica Gabriela Navratilova în faţa perechii Maret Ani (Estonia) / Andreja Klepac (Slovenia), cu scorul de 6-2, 6-3. Niculescu va intra însă în competiţie şi la simplu, unde o va întâlni pe Mariana Duque Marino (Columbia), o jucătoare venită din calificări.
Tot la Estoril, dar în proba masculină de simplu, Victor Hănescu s-a calificat în turul secund, după ce a trecut în 72 de minute de francezul Patience, scor 6-1, 7-6 (2). Hănescu, care şi-a asigurat deja 15 puncte ATP şi 5.850 de euro, urmează să joace în optimile de finală cu învingătorul meciului Roger Federer – Olivier Rochus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS