14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞef pe bancă pentru Sorin Toacsen

Şef pe bancă pentru Sorin Toacsen

Conducătorii clubului Energia Pandurii i-au impus lui Sorin Toacsen să-şi aleagă un colaborator capabil să coordoneze echipa de pe banca tehnică, atâta timp cât acesta va continua să joace.

Umilitoarea înfrângere a echipei Energia Pandurii pe teren propriu, scor 17-30, prima din acest retur, a deranjat conducerea clubului, chiar dacă lecţia de handbal a fost predată de fosta campioană, HCM Constanţa. Echipa lui Sorin Toacsen a stagnat deasupra liniei retrogradării şi continuă să aibă emoţii în privinţa îndeplinirii obiectivului, menţinerea în Liga Naţională. „S-au făcut eforturi financiare şi vrem altceva de la echipă. Din confruntările cu primele patru formaţii n-am obţinut nici un punct. În ceea ce priveşte disputele cu ultimele clasate, noi suntem campionii rataţilor. Aceasta este situaţia şi vina ne aparţine tuturor“ a fost „radiografia“ acestui sezon în opinia lui Laurenţiu Ciurel, directorul Centrului Energetic Rovinari (CER) şi finanţatorul echipei.

Măsuri pentru viitor

Imediat după meci, antrenorului Sorin Toacsen i s-a pus în vedere să-şi găsească un colaborator cu experienţă, care să conducă meciul de pe margine atâta timp cât va continua activitatea ca jucător.
„Lui Sorin îi este foarte greu să ia acum hotărâri şi din teren, şi de pe bancă, iar cei doi colaboratori pe care-i are acum (Mircea Paşek şi Narcis Criciotoiu – n.r.) nu au capacitatea să ia decizii singuri în momentele grele. El trebuie să-şi aleagă un colaborator, care, în urma discuţiilor înainte de meci, să aibă tăria să-l scoată inclusiv pe Sorin Toacsen din poartă. Antrenamentele şi toate celelalte le va conduce tot Sorin Toacsen. Până la urmă, va fi vorba de un antrenor principal în scripte şi, în realitate, un secund de certă valoare. El vrea să mai joace un an şi asta este foarte bine pentru noi, pentru că este un portar valoros“, a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.

Energia plăteşte pentru performanţă

Energia Pandurii Târgu Jiu a anunţat un buget de un milion de dolari pentru sezonul viitor, obiectivul fiind calificarea într-o cupă europeană. Pentru a-l îndeplini, trupa lui Toacsen are nevoie de jucători de calibru.
„Încercăm să aducem handbalişti de certă valoare, atât români, cât şi străini. Vom încerca, de asemenea, să păstrăm şi acest grup şi să punem ordine şi în ceea ce priveşte banca tehnică. Suntem capabili să plătim salarii serioase! Bugetul echipei de handbal pentru sezonul următor este de minimum un milion de dolari şi poate ajunge la 1.300.000 de dolari. Avem promisiuni de la nişte firme cu care noi lucrăm deja. Obiectivul va fi participarea în cupele europene. Vom avea o schemă de funcţionare pe diferite obiective, în care sunt cuprinse şi salariile, şi primele, iar toate veniturile jucătorilor vor fi în funcţie de realizările acestora“, a declarat Ciurel.

Deficit de 500.000 de dolari

Complexul Energetic Rovinari poate aloca pentru sport 4,5 milioane de lei anual, insuficient pentru a susţine financiar trei echipe în Liga I, cele de baschet şi handbal – integral, iar cea de fotbal – parţial, la acestea adăugându-se şi gruparea de Liga a III-a la fotbal, Energia Rovinari. Şeful CER, Laurenţiu Ciurel, a făcut apel la factorii economici din Gorj, în special la Centrul Energetic Turceni, care are o cifră de afaceri impresionantă, să susţină fenomenul sportiv.
„Pentru un oraş ca Târgu Jiu, să activezi cu trei echipe în prima ligă nu e puţin lucru, iar pentru CER este extrem de important să susţină două formaţii în prima ligă, de handbal şi de baschet. Acest complex este o firmă de stat şi sumele pe care le poate aloca pentru activităţi sportive sunt limitate, pentru că nu putem depăşi anumite limite legale. Aş vrea să facem un apel către tot ceea ce înseamnă puterea economică în Gorj, de stat sau privat, să vină alături de noi. Singuri nu putem face performanţă! Clubul Energia ar putea să-şi îndeplinească obiectivele undeva la două milioane de dolari, iar certă în prezent ar fi suma de 1.500.000 de dolari“, a completat Ciurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS