17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Vitralii cu Brâncuşi, Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu

GORJ. Cele trei personalităţi gorjene recunoscute pe plan naţional vor apărea pe vitralii în cadrul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu. Consiliul Judeţean Gorj a alocat 100.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pe anul 2008 pentru realizarea vitraliilor respective. Acestea vor fi amplasate la intrarea principală a muzeului, cu scopul de a îmbunătăţi nivelul artistic şi expoziţional al clădirii. Banii vor fi folosiţi şi pentru redecorarea sălilor expoziţionale, prin achiziţionarea de vitrine necesare expunerii obiectelor muzeale.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Icoane pictate de deţinuţi, sfinţite la Tismana

GORJ. Mai multe icoane pictate de deţinuţii de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri (PMT) din Craiova au fost sfinţite, la sfârşitul săptămânii trecute, la Mănăstirea Tismana. Tinerii care au pictat icoanele au fost găzduiţi la sfântul locaş, acţiunea făcând parte dintr-un proiect iniţiat de Fundaţia «Cuvântul care zideşte», organizaţie nonguvernamentală patronată de Mitropolia Olteniei. Deţinuţii au ţinut post şi au participat la slujbele oficiate la biserica mănăstirii. De asemenea, la slujba de sfinţire a icoanelor au fost încă 20 de puşcăriaşi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova. „Prin acest gen de manifestări, PMT Craiova şi Fundaţia «Cuvântul care zideşte» doresc să atragă atenţia opiniei publice asupra necesităţii folosirii tuturor mijloacelor şi posibilităţilor pentru refacerea echilibrului sufletesc, reabilitarea şi integrarea acestor tineri în societate“, se menţionează într-un comunicat emis de biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Alcool de contra-bandă, confiscat

GORJ. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au confiscat în noaptea de sâmbătă spre duminică o impresionantă cantitate de alcool de contrabandă. O autoutilitară plină cu peturi cu alcool urma să intre în Târgu Jiu. Automobilul a fost oprit, pentru că angajaţii Gărzii Financiare Gorj aveau informaţii că în maşină se afla alcool de contrabandă. Potrivit comisarului-şef din cadrul Gărzii Financiare Gorj, Ion Pupăzan, în autoutilitara oprită în trafic la Bengeşti Ciocadia au fost depistate 790 de bidoane de câte trei litri cu băuturi alcoolice de diverse arome, fără a fi marcate cu banderole.

„Interceptarea a fost efectuată după o acţiune de supraveghere a mijlocului de transport despre care exista informaţia că ar distribui băuturi alcoolice în judeţ. Şoferul este cunoscut Gărzii Financiare Gorj, deoarece anul trecut a mai fost prins cu aproape două tone de băuturi alcoolice fără banderolă de marcaj tot în Gorj“, a menţionat Ion Pupăzan. Acesta a afirmat că şoferul este o persoană fizică fără autorizaţie, motiv pentru care marfa a fost confiscată, iar bărbatul a fost amendat cu 50.000 de lei.

Mihaela FLOROIU

 

Nemulţumit de deciziile justiţiei

GORJ. Celebrul gorjean care bate cuie cu palma este nemulţumit de hotărârea instanţei de judecată în cazul soţiei sale, Teodora Bâgiu. Virgil Bâgiu a protestat ieri, pe scările Tribunalului Gorj, împotriva deciziilor date de instanţele de judecată în cazul accidentului de muncă în care a fost implicată soţia sa: „Soţia mea lucra la Remat Gorj în ziua incidentului din cauza căruia a rămas invalidă. Pe 21 aprilie 2006, a fost accidentată de un container. O maşină dădea cu spatele şi a lovit containerul în faţa căruia se afla soţia mea. S-au făcut cercetări de câţiva procurori şi, până la urmă, tot ea a fost găsită vinovată, că nu a fost atentă la maşina care a dat cu spatele“.

Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS