12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii refuză să mai piardă

Pandurii refuză să mai piardă

Trupa lui Eugen Neagoe a ajuns la şapte jocuri consecutive fără înfrângere, gorjenii propunându-şi să nu mai piardă nici o partidă până la finalul sezonului.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a remizat, 1-1, cu Unirea Urziceni şi a ajuns la şapte jocuri consecutive fără înfrângere, fiind, cel puţin pentru tehnicianul Dan Petrescu, cea mai în formă echipă din Liga I. „Este echipa momentului. Dacă baţi la CFR şi Dinamo, ce se mai poate spune despre o astfel de formaţie?“, a afirmat „Bursucul“. Pariul pandurilor cu ei înşişi este însă mult mai provocator, nici o înfrângere până la finalul campionatului, chiar dacă etapa următoare trebuie să dea replica altei echipe cu ambiţii europene, Rapid Bucureşti.
Cu un singur supravieţuitor în primul unsprezece faţă de jocul precedent, Dan Petrescu a venit la Târgu Jiu să profite de oboseala acumulată de gorjeni în disputele cu granzii, dar s-a mulţumit şi cu un punct care le oferă ialomiţenilor un avantaj fragil pentru Europa. De partea cealaltă, eurogolul lui Păcurar a venit ca o consecinţă firească a jocului, însă nu a fost suficient pentru un nou succes.
„Eu mi-am dorit foarte mult să câştigăm, am încercat şi cred că pe alocuri am şi reuşit să-i mobilizez pe băieţi să nu se relaxeze după cele două victorii foarte mari cu CFR şi Dinamo. De aceea spun că este foarte bine până la urmă că nu am pierdut, pentru că am jucat cu trei echipe care sunt pe poziţii de Cupa UEFA şi am luat şapte puncte în aceste trei jocuri. Venim după şase victorii şi un egal. Sunt şapte partide în care nu am mai pierdut şi este foarte bine pentru noi, dar trebuie să continuăm pe aceeaşi linie. Aş vrea, şi e un pariu făcut cu jucătorii mei, să terminăm, dacă se poate, neînvinşi acest campionat. Mai sunt cinci etape, toate jocurile vor fi dificile, dar sper să reuşim ceea ce ne-am propus“, a spus Eugen Neagoe.

Nu-şi mai fac probleme cu retrogradarea

Jucătorii cred că suporterii grupării gorjene nu trebuie să-şi mai facă griji în privinţa retrogradării. „Sperăm să obţinem un rezultat bun la Rapid, să câştigăm cu UTA şi toate lucrurile sunt OK. Nu ne mai facem foarte mari probleme pentru salvarea de la retrogradare. Noi jucăm pentru puncte, pentru că suntem o echipă de primele opt. Prin rezultate aducem şi spectatorii alături de noi. Ne pare rău că i-am dezamăgit, dar promitem să adunăm cât mai multe puncte“, a declarat Orac, autorul a două ratări singur cu portarul advers. După Alexandru Piţurcă, pandurii ar mai avea nevoie de trei puncte pentru a evita matineul. „Eu cred că în proporţie de 80 la sută suntem scăpaţi de retrogradare. Trebuie să mai câştigăm măcar un meci“.
„Geană“ este însă mai precaut şi le cere elevilor săi concentrare şi în jocurile viitoare, pentru a evita vreo surpriză neplăcută. „Încă nu suntem salvaţi de la retrogradare. Se vede că şi rezultatele celorlalte echipe le dau încă speranţe. Nu ne-au interesat prea mult aceste rezultate şi am discutat şi cu jucătorii că ar fi mai bine să ne intereseze numai situaţia noastră şi să ne gândim numai la jocul nostru“, a mai spus Neagoe.

Păcurar, din nou spectaculos

Alexandru Păcurar a reuşit un nou gol formidabil după cel marcat cu Ceahlăul, trecându-şi în cont a cincea reuşită din acest sezon, trei dintre acestea fiind marcate în 2008. Execuţia lui Păcurar nu l-a surprins nici pe Dan Petrescu, nici pe Eugen Neagoe. „Nu este prima dată când Păcurar înscrie un astfel de gol. Este un jucător foarte bun şi are astfel de execuţii. Este meritul lui şi sper să mai marcheze. Din păcate, este suspendat etapa viitoare şi nu ne vom putea baza pe el“, a precizat „Geană“.
Pe lângă Păcurar, gorjenii riscă să nu-l poată utiliza etapa viitoare nici pe Constant Djakpa, înlocuit la finalul primei reprize din cauza problemelor medicale. „Djakpa a cerut schimbarea pentru că i-a recidivat o accidentare mai veche. El are acea problemă la gleznă de când a fost la echipa naţională. Sper să nu fie ceva grav şi să-l avem la etapa viitoare“, a afirmat Neagoe. 
Prestaţiile lui Ilie Iordache şi Alexandru Piţurcă au fost remarcate de tehnicianul oaspeţilor, Dan Petrescu, primul fiind nominalizat ca fotbalistul momentului în Liga I. „Ştiam că va fi greu, ştiam că joacă fotbal, au jucători foarte tehnici şi poate cel mai bun jucător combinativ din România, Ilie Iordache. Şi Alexandru Piţurcă a jucat mai bine decât mă aşteptam. E un fotbalist tehnic şi cred că are mare încredere acum pentru că antrenorul ţine mult la el“, a spus Petrescu. „Secretul succesului cred că este continuitatea în jocuri bune şi a echipei, şi a mea. Am început să evoluez în toate meciurile câte 90 de minute şi cred că asta m-a ajutat foarte mult“ este explicaţia lui Piţurcă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS