10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci fără sare şi piper

Meci fără sare şi piper

Universitatea – Gloria Bistriţa
Stadion „Extensiv“
, astăzi, ora 15.30 (Telesport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Bornescu – Dănănae, D. Stoica, V. Găman, Mitchell – Bărboianu, A. Ionescu, Dilevski, Wobay – Fl. Costea, Dina. Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria: Tătăruşanu – Turcu, D. Toma, Frăsinescu, D. Matei – G. Dobre, Ragipovic, Nalaţi, Negrean – Coroian, Tilincă. Antrenor: Ovidiu Sabău.
Vor arbitra: I. Serea – O. Şovre, Fl. Păunescu.

În întâlnirea cu Gloria, Napoli nu poate conta pe patru jucători de bază, plus cel de-al 12-lea „titular“ al echipei, suporterii olteni, partida de pe „Extensiv“ disputându-se cu porţile închise. 

Chiar dacă s-ar juca şi cu spectatori în tribune, un meci cu echipa lui Tata Jean tot nu este uşor. Dintotdeauna, bistriţenii au pus probleme Universităţii, uneori chiar pe terenul propriu al oltenilor. Deşi ambele formaţii sunt cu sacii în căruţă, adică sunt scăpate de emoţiile retrogradării, motiv pentru care întâlnirea ar părea liniştită, lucrurile nu stau aşa.
Ovidiu Sabău nu uită eşecul din tur, când, surprinzător, Gloria a pierdut acasă întâlnirea cu Universitatea, 0-1, iar acum vrea să-şi ia revanşa în meciul de la Craiova. Atunci, în disputa de la Bistriţa, elevii lui Daniel Mogoşanu, antrenorul interimar al oltenilor, erau pe un mic val, ca să spun aşa, deoarece, cu o etapă înainte, învinseseră pe Dacia Mioveni. Cele două victorii consecutive din toamna lui 2007 au prefigurat, într-un fel, luminiţa de mai târziu de la capătul tunelului…

Oltenii cred într-un meci de 1 solist

Acum, Universitatea lui Napoli, ieşită din zona nisipurilor mişcătoare, vrea să continue seria rezultatelor bune, o victorie cu Gloria fiind aşteptată de toată lumea, de la suporteri până la finanţator, toţi fiind entuziasmaţi de renaşterea echipei-fanion a Olteniei.
Pentru lupta cu elevii „Moţului“, „Mister“ nu poate conta pe aportul a patru jucători de bază, Ciprian Tănasă şi Michael Baird (accidentaţi), Joshua Rose şi Andrei Prepeliţă (suspendaţi după cartonaşe galbene primite în meciul de la Mioveni), astfel încât, astăzi, după toate probabilităţile, printre alţii, va prinde echipa, ca titular din primul minut, Dina.
Pe lângă aceste patru absenţe – care contează mult într-o partidă totuşi grea, Nicolo Napoli nu-l poate „folosi“ nici pe cel de-al 12-lea „titular“ al Ştiinţei, suporterii olteni, meciul desfăşurându-se cu porţile stadionului „Extensiv“ închise, din cauza incidentelor provocate de fani la partida din etapa trecută, cu Dacia Mioveni.
Ultima victorie a Universităţii pe teren propriu în faţa Gloriei Bistriţa a fost în etapa a treia a ediţiei 2003/2004, scor 3-0, prin reuşitele lui Njock (2) şi Badea. În statistica întâlnirilor dintre cele două formaţii, Bistriţa conduce Universitatea: 15 victorii pentru Gloria, 13 meciuri câştigate de Craiova, cinci partide terminându-se la egalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII