15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, la Comisia de Disciplină

Ştiinţa, la Comisia de Disciplină

Clubul Universitatea riscă noi sancţiuni pentru gesturile necugetate ale unor ultraşi, care fac mai mult rău decât bine echipei.

Universitatea Craiova a fost chemată astăzi la Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, unde urmează să fie analizate raportul observatorului şi cel al altor oficiali ai meciului Dacia Mioveni – Universitatea, partidă câştigată de olteni cu 2-1. După cum se ştie, la respectiva dispută, unii suporteri alb-albaştri au fost protagoniştii unor incidente nedorite, care pot atrage noi sancţiuni pentru clubul din Bănie. Acesta va fi reprezentat la comisie de directorul executiv adjunct, Vicenţiu Neagoe.
Imediat după meci, preşedintele clubului Dacia Mioveni, Ion Tuţală, a anunţat că suporterii craioveni au rupt 29 de scaune din sectorul rezervat galeriei oaspete, aruncând cu o parte dintre acestea în teren. În plus, fanilor Ştiinţei li se impută că au distrus gardul despărţitor, plasa protectoare şi plăcuţele cu numerele rândurilor şi ale scaunelor. „Vom face un proces-verbal cu toate stricăciunile şi îl vom trimite la clubul Universitatea Craiova pentru a fi achitate. Este vorba de pagube totale de aproximativ 5.000 de lei“, a precizat oficialul argeşean.

Ultraşii craioveni au fost provocaţi

Observatorul jocului de la Mioveni a notat incidentele în raport, iar astăzi oficialii clubului oltean vor fi nevoiţi să dea explicaţii pentru faptele comise de suporteri. „Nu cred că se pune problema suspendării stadionului de la Craiova, pentru că atât observatorul, cât şi ofiţerul nostru de securitate au scris în raport că au fost aruncate doar două scaune în zona dintre gard şi tuşa terenului, deci nu a fost pusă în pericol integritatea jucătorilor“, a spus marţi Silviu Mihai, ofiţerul de presă al Daciei.
Declaraţia acestuia a fost contrazisă ieri de Vicenţiu Neagoe, directorul executiv adjunct al Ştiinţei. „S-au consemnat şi alte lucruri mai grave, dar voi merge la Bucureşti să apăr cauza Universităţii. Avem o înregistrare video în care se vede că suporterii argeşeni aruncă un bolovan spre galeria noastră. De asemenea, avem peste 50 de fotografii făcute de jandarmi cu suporterii indisciplinaţi. Aceştia trebuie identificaţi şi puşi să plătească pentru comportamentul de la Mioveni. Nu cred că vom fi trimişi să jucăm pe alt stadion, dar acum putem primi o amendă mult mai mare. De asemenea, suntem dispuşi să plătim pagubele de la Mioveni“, a spus Neagoe.

Sancţiuni mai dure

În partida cu Rapid, din cadrul etapei a 26-a a Ligii I, suporterii craioveni au aruncat cu pietre în teren, una dintre ele lovindu-l pe mijlocaşul giuleştean Daniel Pancu. La momentul respectiv, membrii Comisiei au sancţionat clubul din Bănie cu avertisment şi amendă în valoare de 30.000 de lei.
Tot atunci, se pare, oficialii alb-albaştri au fost avertizaţi că la următoarea abatere a suporterilor li se va suspenda terenul.
Totuşi, este puţin probabil ca oltenii să fie opriţi să evolueze pe „Extensiv“, în condiţiile în care mai sunt doar două zile până la disputarea meciului, iar ambele echipe şi-au stabilit deja programul, Gloria Bistriţa urmând să ajungă astăzi la Craiova. „Pentru că suntem recidivişti, amenda este acum între 40.000 şi 100.000 de lei“, a dezvăluit Vicenţiu Neagoe, care nu excludea varianta ca Universitatea să fie obligată să joace cu porţile închise. Caz în care situaţia se complică puţin, având în vedere că gruparea din Bănie intenţiona de ieri să pună în vânzare biletele pentru meciul cu Gloria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII