13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPreşedintele FIA, în rol de sexy-nazist

Preşedintele FIA, în rol de sexy-nazist

Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), este implicat într-un scandal, după ce publicaţia News of the World a prezentat în ediţia on line de duminică o înregistrare video compromiţătoare cu acesta.

Publicaţia News of the World menţionează că Max Mosley (foto) este fiul unui fost lider fascist, Oswald Mosley, fondatorul Uniunii Britanice a Fasciştilor şi liderul „cămăşilor negre“ în anii ’30, şi a prezentat o înregistrare video în care preşedintele FIA este însoţit de cinci prostituate şi le dă ordine precum un general din timpul războiului. „Miliardarul fiu al lui Sir Oswald, care a fost prieten cu Adolf Hitler, joacă rolul unui comandant dintr-un lagăr de concentrare. Mosley, unul dintre cei mai influenţi oameni din sporturile cu motor, le dă ordine femeilor, care sunt îmbrăcate în uniforme naziste sau de deţinute“, explică presa britanică.
Mosley, care are 67 de ani, a afirmat de mai multe ori că este nemulţumit de actele de rasism îndreptate împotriva pilotului Lewis Hamilton, iar acum este ironizat după ce a fost prezentată înregistarea cu el. Publicaţia engleză precizează că imaginile au fost înregistrate în cursul zilei de vineri, într-un apartament londonez care valorează două milioane de lire sterline.
Şeful Formulei 1, Bernie Ecclestone, i-a cerut marţi preşedintelui FIA, Max Mosley, să nu participe la Marele Premiu al Bahreinului, care va avea loc pe 6 aprilie: „Nu trebuie să meargă, nu credeţi? Ar atrage toată atenţia de la cursă spre alt subiect, despre care cred că nu este treaba nimănui“, a afirmat Ecclestone, care a precizat că nici familia regală din Bahrein nu ar fi de acord cu vizita preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Max Mosley.
„El trebuie să facă tot ceea ce crede că este bine, pentru că numai el a fost implicat în scandal, nu şi FIA. Să facă tot ceea ce îi spune inima“, a spus Ecclestone.

Max Mosley nu renunţă la funcţie

Preşedintele FIA susţine că totul face parte dintr-o acţiune îndreptată împotriva sa, informează ediţia on line de ieri a The Guardian. El a trimis o scrisoare către membrii FIA, în care şi-a cerut scuze pentru scandalul în care a fost implicat.
„Din informaţiile care mi-au fost furnizate de o sursă foarte importantă din cadrul Poliţiei Marii Britanii şi a serviciilor de securitate, am înţeles că s-a început o investigaţie despre viaţa mea privată de către un grup de specialişti în astfel de operaţiuni, dar nu cunosc motivele şi clienţii care vor să afle aşa ceva“, a afirmat preşedintele FIA, Max Mosley. „Din păcate, acum ştiţi rezultatele. Îmi pare foarte rău şi mă simt ruşinat pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu sunt mulţumit că au fost publicate informaţii despre activităţi private de către tabloidele britanice, care susţin că au existat şi conotaţii naziste, lucru total neadevărat. Este ilegal să publici detalii despre viaţa privată a unor persoane fără să ai motive întemeiate. Îmi rezerv dreptul să dau în judecată publicaţia News of the World şi ziarele care au făcut acest lucru“, a adăugat oficialul FIA.
El a precizat că nu vrea să demisioneze din funcţia pe care o deţine: „Am primit multe mesaje de simpatie şi de sprijin din partea celor de la FIA şi a comunităţii, care mi-au spus că viaţa privată nu are legătură cu munca pe care am depus-o. Eu acum trebuie să-mi repar imaginea după acest atac, dar să fiţi siguri că nu voi renunţa la funcţie“.
Max Mosley este la al patrulea mandat de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, organizaţie care coordonează sporturile cu motor şi Formula 1. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS