15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii se pregătesc de lupta cu granzii

Pandurii se pregătesc de lupta cu granzii

Următoarele etape sunt extrem de dificile pentru gorjeni, care întâlnesc patru echipe situate în primele cinci locuri ale Ligii I.

Avansul de trei puncte faţă de primul loc retrogradabil luat de Pandurii Târgu Jiu în urma celor patru victorii consecutive pare fragil, gândind în perspectiva celor patru jocuri care urmează, cu CFR Cluj şi Dinamo, ambele în deplasare, Unirea Urziceni, acasă, şi apoi la Rapid. Pandurii nu se dau însă bătuţi dinainte, iar tehnicianul Eugen Neagoe  (foto) avertizează că nu le va fi uşor adversarelor, în ciuda avantajului terenului propriu. „Cu siguranţă, în etapele viitoare, în care întâlnim CFR, Dinamo şi Rapid, ne va fi greu, dar vom încerca să scoatem cât mai mult de la fiecare joc. Celor care vor evolua cu noi nu le va fi uşor“, a spus Neagoe.
Ciprian Vasilache, jucător trecut prin curtea Rapidului, vede partea bună a acestor confruntări, în care valoarea face diferenţa. „Urmează o serie de meciuri frumoase. Când joci cu echipe mari, se vede valoarea. Am făcut un meci bun cu Steaua şi am fi meritat cel puţin un egal. Ne-am propus să câştigăm fiecare partidă. Cu fiecare victorie, şansele noastre de salvare de la retrogradare cresc“, a declarat Vasilache.

Popete, suspendat la Cluj

Antrenorul Eugen Neagoe este obligat să facă modificări în primul unsprezece, fundaşul dreapta Florin Popete fiind suspendat pentru meciul cu CFR Cluj. Soluţiile lui „Geană“ pentru postul respectiv ar fi Rusu şi Jackson, primul având prima şansă la titularizare. Alexandru Păcurar este indisponibil şi nu va juca în următoarele două partide, cu CFR Cluj şi Dinamo, el revenind probabil în meciul cu Unirea Urziceni. „Se pare că sunt mai multe cicatrice în zona muşchiului şi nu-i dau voie să fie elastic. Nu este ruptură, mai degrabă o contractură. Nu ştiu ce tratament să fac. În plus, nu se poate nici opera. Am ghinion. La un moment dat, îmi trecuse, am şi intrat la joc, m-am adaptat, dar acum iarăşi am dat de chestia asta. Nu ştiu ce să mai spun! Degeaba am jucat bine, dacă nu am constanţă şi nu mă pot antrena permanent. Stau de o săptămână, am pierdut din pregătire şi tot aştept. Dacă intru acum, iarăşi sunt nepregătit“, a spus Alex Păcurar. Câştigul pandurilor pentru jocul următor ar fi revenirea lui Florin Stângă, suspendat în partida cu Poli Iaşi.

Juniorii continuă cursa pentru Cupa Hagi

Grupa de juniori 1995 a clubului Pandurii Târgu Jiu a câştigat detaşat faza judeţeană a Cupei Hagi, organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj, competiţie la nivel naţional iniţiată de fostul mare jucător. Gorjenii s-au calificat la faza zonală, care va avea loc la Jimbolia, în perioada 4-6 aprilie, unde mai participă reprezentantele judeţelor Timiş, Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Hunedoara. Juniorii ’95 sunt pregătiţi de antrenorul Constantin Andriucă, aceeaşi grupă câştigând în urmă cu trei ani campionatul naţional disputat la Sighetul Marmaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS