17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru românii lui Duisburg

Victorie pentru românii lui Duisburg

Niculescu, Tararache şi Filipescu au plecat victorioşi de la Bremen şi au şanse să joace în sezonul viitor tot în prima divizie germană.

MSV Duisburg, echipa din Bundesliga cu cei mai mulţi români, Claudiu Niculescu, Mihai Tararache şi Iulian Filipescu, a reuşit o victorie de senzaţie în etapa a 26-a a Bundesligii. Alb-albaştrii lui Rudi Bommer, aflaţi mai mereu în coada clasamentului în acest sezon, s-au impus cu scorul de 2-1 pe terenul lui Werder Bremen, formaţie care vizează un loc de Liga Campionilor. Duisburg a controlat prima repriză, iar jucătorii liniei codaşe din Bundesliga au redus la tăcere un stadion întreg. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 32, când bosniacul Ivica Grlic nu l-a mai lăsat pe Niculescu să execute o lovitură liberă de la 20 de metri şi a reuşit un gol spectaculos. Bremen, o echipă celebră şi pentru faptul că de multe ori reuşeşte să întoarcă rezultatul atunci când este în dezavantaj, nu şi-a revenit nici după ce a primit gol, iar Ishiaku a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 42, profitând de marcajul lejer al fundaşului Nado.

La scorul de 0-0, Niculescu a reuşit şi el să înscrie, însă golul românului a fost anulat pe motiv de ofsaid. Repriza secundă a fost dominată teritorial de Bremen, însă Werder nu a reuşit să marcheze decât o singură dată, prin Diego, în minutul 58. Pe contraatac, Duisburg putea să îşi majoreze avantajul, însă Niculescu şi colegii lui s-au jucat cu ocaziile. La oaspeţi, Tararache şi Filipescu au jucat tot meciul, iar Niculescu a fost schimbat în minutul 89. Duisburg a urcat pe locul al 15-lea şi are şanse mari de a se salva de la retrogradare.

 

Nürnberg şi Bielefeld, la un pas de surpriză

 

Alte două echipe mici din Bundesliga, FC Nurnberg şi Bielefeld, au fost aproape şi ele să dea lovitura în meciurile cu Hamburg, respectiv Bayern München. Nürnberg, penultima clasată înaintea rundei a 26-a, a condus mult timp cu scorul de 1-0 pe Bayern, graţie golului marcat de Misimovic în minutul 44. Podolski a egalat însă cu opt minute înainte de finalul întâlnirii de pe „Frankenstadion“. Nürnberg rămâne pe locul 17 şi după această etapă.

Arminia a ţinut-o în şah pe ocupanta locului secund, Hamburg, chiar pe terenul grupării antrenate de Huub Stevens, gazdele egalând abia în minutul 83, prin Guerrero. Pentru Bielefeld a marcat Bollmann (’72). Hamburg a ratat astfel ocazia de a se apropia de lidera Bayern München.

În altă partidă, Bayer Leverkusen, echipă aflată în cursa pentru un loc de Liga Campionilor, a cedat, surprinzător, cu 2-0, pe teren propriu, în faţa lui Eintracht Frankfurt. Pentru oaspeţi au marcat Kiessling (’25, autogol) şi Mantzios (’90). Frankfurt are şi ea şanse la un loc în Champions League, fiind la trei puncte distanţă de poziţia a treia.

Campionatul Germaniei

Rezultatele înregistrate în etapa a 26-a: Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 0-2, VfL Bochum – Borussia Dortmund 3-3, Karlsruhe – Schalke 0-0, Nürnberg – Bayern München 1-1, Werder Bremen – MSV Duisburg 1-2, Hansa Rostock – VfL Wolfsburg 0-1, Hamburg – Bielefeld 1-1. Aseară s-au jucat meciurile Hannover – Stuttgart şi Cottbus – Hertha.

Clasament: 1. Bayern München 54 puncte; 2. Hamburg 47; 3. Schalke 45; 4. Leverkusen 44; 5. Bremen 44; 6. Frankfurt 42; 7. Stuttgart 41; 8. Wolfsburg 40; 9. Karlsruhe 38; 10. Hanovra 34; 11. Bochum 33; 12. Hertha 32; 13. Dortmund 31; 14. Rostock 24; 15. Duisburg 22; 16. Bielefeld 22; 17. Nurnberg 20; 18. Cottbus 20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII