10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrepeliţă a impresionat la naţională

Prepeliţă a impresionat la naţională

Selecţionata B a României, condusă de Fane Iovan, a remizat, scor 1-1, cu reprezentativa similară a Turciei, în amicalul disputat marţi seară, la Kocaeli. Tricolorii au deschis scorul în minutul 47, prin dinamovistul Bratu, gazdele egalând cu două minute înainte de final, prin Burak. Cei doi jucători ai Ştiinţei convocaţi la această acţiune, Florin Costea şi Andrei Prepeliţă, au început meciul ca titulari, ultimul impresionându-i pe turci. În premieră la naţională, Costea nu a reuşit să treacă peste tracul debutului, fiind înlocuit la pauză, cu Bratu. În schimb, Prepeliţă a rămas în teren 90 de minute şi a avut o prestaţie excelentă, aflându-se printre remarcaţii partidei. „Prepeliţă a avut o evoluţie bună. Îl ştiam de mai mult timp, de la echipa naţională de tineret. Costea nu a fost schimbat la pauză pentru că ar fi jucat slab. Din contră, şi-a etalat calităţile, se vede că este un fotbalist de viitor. Ambii s-au prezentat bine, promit mult“, au fost caracterizaţi cei doi componenţi ai Universităţii de Florin Prunea.
În evidentă creştere de formă, Andrei Prepeliţă şi-a propus evoluţii cât mai bune, care să-l menţină în atenţia selecţionerului Victor Piţurcă. „Trebuie să demonstrez la echipa de club, prin rezultate bune şi cât mai multe meciuri la activ, că merit să joc la naţională. Mă bucur că evoluţia mea a fost apreciată şi sunt mândru că am jucat pentru echipa reprezentativă, fie ea şi B. În sfârşit, a răsărit soarele şi pe strada mea, pentru că în prima parte a sezonului evoluţiile mele au lăsat de dorit. În acest retur cred însă că am jucat destul de bine şi sper să fiu chemat cât mai des la acţiunile naţionalei. Mi-aş dori enorm să joc la Euro“, a afirmat mijlocaşul Ştiinţei.
La rândul său, Florin Costea s-a declarat încântat de prima sa prezenţă la naţională, golgheterul Universităţii sperând să ajungă în scurt timp şi sub comanda lui Piţurcă. „Nu ştiu dacă evoluţia mea a fost foarte bună, important a fost debutul şi regret puţin că nu am dat gol, pentru că la Universitatea am marcat la primul meci în Liga I. Poate însă o să dau gol la debutul la naţionala mare, când voi ajunge acolo“, a spus Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS