Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Înot, CE de la Eindhoven. Potec, cel mai bun timp în calificări
Camelia Potec a reuşit cel mai bun timp, 8 minute, 28 de secunde, 80 de sutimi, în serii la 800 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Eindhoven, calificându-se de pe primul loc în finala programată astăzi. Potec era deja calificată la  Jocurile Olimpice, îndeplinindu-şi încă de anul trecut baremul la 200 m liber, unde deţine titlul olimpic, putând participa astfel şi în celelalte probe de la Olimpiadă. Timpul reuşit de Camelia Potec la 800 m (8:28.80) este cu mult mai bun decât baremul olimpic de categoria A al acestei probe, 8:35.98. În aceeaşi probă, Ionela Cozma a ratat cu puţin prezenţa în finală, după ce s-a clasat a noua în serii, cu timpul de 8:47.07, insuficient pentru a-i asigura calificarea la Jocurile Olimpice. Tot ieri-dimineaţă, Ioan Gherghel a reuşit calificarea, cu al zecelea timp, în semifinalele probei de 200 m fluture, după ce a fost cronometrat cu timpul de 1:59.46 în serii. Tot în semifinale, dar la 50 m spate, a acces şi Răzvan Florea, cronometrat în serii cu timpul de 26.29, obţinând astfel ultimul loc calificant. Alt român care a concurat ieri la 200 m bras, Valentin Preda, a fost eliminat în serii, reuşind numai al 30-lea timp.

Polo – naţionala este în derivă. Vlad Hagiu a demisionat
Antrenorul Vlad Hagiu şi-a prezentat demisia din funcţia de selecţioner al naţionalei de polo a României, în cadrul şedinţei Biroului Federal al FR de Polo, asumându-şi responsabilitatea pentru ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Beijing. Fostul selecţioner, care a pus pe masă realizările sale din mandatul de patru ani, va rămâne în cadrul FRP, ca antrenor federal, urmând să se ocupe de echipele de juniori. În vârstă de 45 de ani, Vlad Hagiu a fost numit în funcţia de selecţioner al României în 2004, cele mai importante performanţe realizate în această perioadă fiind locul şase la Campionatul Mondial de la Montreal (2005), poziţia a patra la Campionatul European de la Belgrad (2006) şi locul 11 la Campionatul Mondial de la Melbourne (2007). Federaţia Română de Polo va anunţa numele noului selecţioner pe 15 aprilie, când este convocată Adunarea Generală, existând şanse mari ca viitorul antrenor al naţionalei să fie străin.

Tenis (m), turneul de la Meknes. Cruciat a pus punct aventurii din Maroc
Tenismenul Adrian Cruciat nu a reuşit să treacă de turul doi al challenger-ului de la Meknes (Maroc), turneu dotat cu premii totale în valoare de 30.000 de dolari. Timişoreanul a cedat în două seturi, scor 6-3, 6-0, în faţa cehului Jiri Vanek, favoritul patru al turneului şi numărul 111 ATP. Adrian Cruciat, care are 24 de ani şi ocupă locul 201 în ierarhia ATP, s-a ales, în urma evoluţiei de la acest turneu, cu cinci puncte ATP şi 530 de euro. În Mexic, la challenger-ul de 50.000 de dolari de la San Luis Potosi, tenismenul român Horia Tecău a părăsit competiţia încă din primul tur, după ce a pierdut în faţa argentinianului Brian Dabul, numărul 162 ATP, cu scorul de 2-6, 6-7(6).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version